Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye Suriye'den elini eteğini çekti

Türkiye Suriye'den elini eteğini çekti

Türkiye Suriye'den elini eteğini çekti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2323 Beğen : 0

Türkiye, Suriye'de akan kanın durması için devrede... Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile görüşmesinden işbirliği kararı çıkmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Helikopterlerle bombalamak suretiyle ölümler her geçen gün artıyor. Buna seyirci kalmak, müdahale etmemek mümkün değil" demişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinde de ağırlıklı konu Suriye olacak. Ankara, her an felaket haberleri gelen Suriye için farklı politikalar da geliştiriyor.

Konsolosluk hizmetleri 22 Mart'ta durdurulan Şam büyükelçiliği kapatıldı. Büyükelçiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada; "Büyükelçiliğimiz 26 Mart 2012 tarihinden itibaren tüm faaliyetler geçici olarak askıya alacaktır " denildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile geri çağrılan Şam Büyükelçisi Ömer Önhon Suriye'den ayrıldı, büyükelçilik boşaltıldı. Büyükelçi Önhon'un Türkiye'ye dönüşü, güvenlik nedeni ile, Lübnan üzerinden planlandı. Halep Başkonsolosluğu ise faaliyetlerini sürdürecek. Türkiye, bundan sonra sıradan açıklamalar yerine, net ve somut adımlar atılmasını istiyor. Bunun için de 1 Nisan'da İstanbul'da toplanacak Suriye'nin Dostları Toplantısı, kritik öneme sahip... Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; "Buradan hem güçlü bir mesaj, hem de bu insani trajediyi durdurmak ve Suriye halkına yardım ve destek ifade edecek uygulanabilir somut adımlar atmayı düşünüyoruz, bekliyoruz" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler