Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Türkiye kan ağlıyor!

Türkiye kan ağlıyor!

Türkiye kan ağlıyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2711 Beğen : 0

AFYONKARAHİSAR’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda 5 Eylül akşamı mühimmat sayımı sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden, DNA testiyle kimlikleri tespit edilen 24’ünün cenazeleri, dün Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) düzenlenen törenden sonra memleketlerine gönderildi. Şehit cenazeleri ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA’dan çıkarıldı. Şehit Onbaşı Emre Yıldırım’ın cenazesi ise kimliği daha önce belirlendiği için Nevşehir’de toprağa verilmişti. Dün de Türkiye’nin dört bir yanındaki 24 ilde cenaze törenleri vardı.

Çocukarının cenazelerini alabilmek için 11 gün acı içinde DNA testlerinin tamamlanmasını bekleyen aileler, dün şehitler için son görevi yerine getirirken yine yürek yakan anlar yaşandı.

Afyonkarahisar’da şehit düşen 24 askerin isimleri ve toprağa verildikleri iller şöyle: Çorum - Mehmet Burak Kaplan, Kastamonu - Fatih Şalgam, Iğdır - Mehmet Emin Çuğun, Trabzon - Onur Fikret Dülger, Konya - Abdullah Tokgöz, Kırıkkale - Ahmet Sandalcı, Zonguldak - Mücahit Coşkun, Zonguldak - Emrah Kartal, Konya - Kadir Aydın, Bursa - Tolga Taştan, Eskişehir - Barış Öztürk, Kastamonu - Ayhan Kurtçu, Adana - Ahmet Tosun, Ankara - Murat Düger, Ankara - Faruk Ergenç, Çorum - Bayram Uluer, İstanbul - Burak Umut Gedik, Samsun - Bedri Naim, Balıkesir - Hüseyin Apaydın, Ordu - Cüneyt Akkuş, Manisa - Emrah Aral, Gaziantep - Hayri Kaya, Gaziantep - Mehmet Emre Özer, Isparta - Hüseyin Gökhan Eriç.

Protesto da vardı

Şehitlerden memleketi uzak olanların cenazeleri Etimesgut Askeri Havalimanı’ndan uçakla memleketlerine gönderilirken, yakın yerlerdeki şehit cenazeleri ise ambulanslar ve askeri cenaze araçlarıyla gönderildi. Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ve Onbaşı Faruk Ergenç’in cenazeleri ise Ankara’da son yolculuklarına uğurlandı. Kocatepe Camisi’nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehitlerin ailesi, yakınları TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP lideri Devlet Bahçeli ve komutanlar katıldı. Kocatepe Camii avlusunda toplanan bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, hükümete de tepki gösterdiler.



Şehit onbaşı Tolga Taştan’ın Bursa’daki cenazesi törenine 4 bin kişi katıldı. Aynı patlamada yaralanan er Ufuk Terzioğlu da törende tekerlekli sandalyesiyle yer aldı. Cenaze namazının kılındığı Ulu Cami’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, avluya girerken bir grup protesto etti. Namazın ardından korteje katılmak için Atatürk Caddesi’ne çıkmak isteyen Arınç’ı yine yuhalayan grup, ’Hükümet istifa’ sloganları attı.

Oğlu da astsubay

Şehit Astsubay Kıdemli Başsavcuş Bedri Nayim’in Samsun’daki cenaze töreninde, eşi Birgül Nayim asker şapkası taktı. Şehit eşi “Kalk bana sarıl aşkım. Sana yakışan bir eş olacağım sonsuza kadar aşkım” diyerek gözyaşı dökerken, oğlu Astsubay Çavuş Yiğit Şahin Nayim de annesine sarılarak göz yaşlarına boğuldu. Yiğit Şahin Nayim’in bir yıllık Astsubay Çavuş olduğu ve bir süre öncesine kadar Şırnak’ta görev yaptığı belirtildi.

100 kilo patlayıcıyla saldırı: 8 şehit

Karlıova’daki KCK operasyonuna takviye olarak giden polisler, dün sabah Bingöl’e minibüsle dönerken PKK saldırısına hedef oldu. Teröristler, yola döşedikleri 100 kilo bombayı araç geçerken patlattı. Bingöl’deki tek zırhlı aracın arızalı olduğu öğrenildi.

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu, 3ü ağır 9 polis yaralandı.

Karlıova ilçesine önceki gün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, dün sabah saat 09.30 sıralarında Bingöl’e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Polislerin, Karlıova’dan Bingöl’e iki midibüsle döndükleri, patlamaya öndeki midibisün hedef olduğu kaydedildi.

Çok büyük bir patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8’i şehit oldu, 9’u yaralandı. Şehit polislerin isimleri ve memleketleri şöyle: “Gökhan Kuzu (Malatya), Fatih Celayir (İstanbul-Fatih) Cuma Mercimek (Hatay-Reyhanlı), Samet Kırcalı (İzmir), Ümit Yıldırım (Trabzon-Araklı), Murat Toprak (Adıyaman-Kahta), Osman Küçükdillan (Konya-Kadınhanı) ve Şehmus Karakut (Diyarbakır-Lice).

Yaralı polislerin isimleri şöyle: Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhammet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey ve Rıza Alper Pınarlı.” Şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan Nur Zelal İslamoğlu adlı kız da Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Üç kişi gözaltına alındı. Teröristlerin saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı belirlendi. Bombanın patladığı karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

Tek zırhlı araç arızalı

Bombalı saldırı öncesinde, kentte terör alarmı verildiği öğrenildi. PKK’nın Bingöl’de polise saldırı hazırılğında olduğuna ilişkin istihbarat alan emniyetin şehir merkezinde sıkı önlemler aldığı ancak yine de saldırının önüne geçemdiği öne sürüldü.

Karlıova’daki saldırı, emniyetteki zırhlı personel taşıma aracı sıkıntısını da yeniden gündeme getirdi. Özellikle Güneydoğu bölgesinde personelin taşınması sırasında bombalı saldırılara dayanaksız olan zırhsız araçları kullanan emniyetin, daha fazla sayıda zırhlı araç talebinde bulunduğu ancak bu talebin henüz karşılanmadığı öğrenildi. Bingöl’de de personelin taşınması için yaklaşık 30 kişi kapasiteli bir zırhlı taşıma aracı bulunduğu ancak arızalı olduğu ortaya çıktı..

Afyon şehidiyle komşu

Yaklaşık 1 yıl önce baba olduğu öğrenilen şehit polis Osman Küçükdilan’ın Konya’daki evinin, dün son yolculuğuna uğurlanan Afyon şehidi er Abdullah Tokgöz ile aynı sitede olduğu ortaya çıktı.

Elazığlı Fatih Celayir’in 15 gün Ebru Şen ile nişanlanacağı ve şehit olan Ümit Yıldırım ile Bingöl’de bekar evinde birlikte kaldıkları öğrenildi. Murat Toprak’ın Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Narsırtı Köyü’ndeki babası Ramazan Toprak, acı haberi aldıktan sonra, ”Kürt-Türk hepsi kardeştir. Böyle kalleşler araya giriyor” diye konuştu. Toprak’ın bekar olduğu ve 2 yıl önce polis olduğu belirtildi. 28 yaşındaki Samet Kırcalı’nın, İzmir’deki evinde de hüzün vardı. Kırcalı’nın, üniversite mezunu olduğu ve 1,5 yıl mesleğe Bingöl’de başladığı öğrenildi. Trabzonlu 27 yaşındaki Ümit Yıldırım’ın da 1 yıl önce Bingöl’de göreve başladığı belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş’un naaşı aranıyor...

HAKKARİ - Çukurca karayolunun 35’inci kilometresindeki Oğul Köyü yakınlarında önceki gün düzenlenen mayınlı saldırıda şehit düşen dört askerden üçünün cenazesi dün memleketlerine uğurlanırken, şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesini arama çalışmaları sürüyor.

Oğul Köyü yakınlarında önceki gün saat 14.00 sıralarında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu dört asker şehit düşmüş, beş asker yaralanmıştı. Yaralılar Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılırken, şehit askerden 3’ünün cenazesine ulaşıldı. Şehit üç askerin cenazesi dün sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda yapılan törenin ardından helikopterle Van’a getirildi. Şehitler buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

Çukurca’da şehit düşen 4 asker arasında bulunduğu belirtilen İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesini arama çalışmaları önceki günden bu yana sürüyor. Dün sabah saatlerinden itibaren Oğul köyü yakınında ve Zap Deresi’nde çok sayıda asker, korucu ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, arama çalışması başlattı. Geniş çaplı operasyonların da devam ettiği bölgede dün akşam saatlerine kadar Çiftçi’nin cenazesine ulaşılamadı. Şehit Erhan Bulut’un İstanbul Yenibosna’daki evinde yas var. Baba Cevdet Bulut ile şehidin kardeşi Emrah Bulut taziyeleri kabul ederken, evlerine Türk bayrakları asıldı.

26 yaşındaik Uzman Çavuş Hikmet Güler’in Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Yumuklar Köyü’ndeki baba ocağı Muammer Güler’in evine de şehit ateşi düştü. Haberi alan baba Güler gözyaşına boğulurken, şehit eşi Dilek Güler ve anne Nadriyie Güler baygınlık geçirdi. Er Harun Çakar’ın Manisa’nın Gölmarmara ilçesindeki ailesi de büyük acı yaşadı. İlbey Çakar ve anne Sevim Çakar gözyaşı dökerken, 5 ay sonra askerliği bitecek olan eşinin şehit haberini alan Başak Çakar baygınlık geçirdi.

Cenazesi aranan 24 yaşındaki Mehmet Çiftçi’nin İzmir’deki ailesi acılı bir bekleyişe başlarken, Çitçi’nin 9 Eylül’de İzmir’e gelerek nişanlandığı ve saldırıdan dört gün önce yeniden Hakkari’ye döndüğü öğrenildi.

Bir günde 28 PKK’lı öldürüldü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerince dün düzenlenen operasyonlarda, 28 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik kuvvetlerince 15 Eylül 2012 tarihinde başlatılan operasyonlarda, Şemdinli’nin Evliyan Yaylası ve Kelektepe bölgelerinde, Kuzey Irak’tan gelmeye çalışan PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandığı belirtildi. Açıklamada güvenlik güçlerince yapılan ‘Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi. Valilikçe yapılan açıklama şöyle:

“Çıkan çatışmada hava, kara, özel kuvvet ve jandarma unsurlarından müteşekkil kuvvetlerimiz, teröristlerin ateşlerine misliyle karşılık vermiş ve 28 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 16.09.2012 tarihi itibariyle, son 10 günde halkımızın huzurunu ve sükununu bozmaya çalışan 123 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Hakkari’de terörist eylemlerini önlemeye yönelik faaliyetlere ciddiyet ve titizlikle devam edilmektedir.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler