Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ‘Türbanla derse giriyorlar’

‘Türbanla derse giriyorlar’

‘Türbanla derse giriyorlar’
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2507 Beğen : 0

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, eğitimdeki 4+4+4 uygulamasıyla okullardaki sorunların daha da arttığına dikkat çekti. “Bazı ortaokullarda yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak türbanla derse giren öğrenciler var ve sayıları her geçen gün daha da artıyor”dedi.

150 OKUL TEMSİLCİSİNİN GÖRÜŞÜ

Sendika binasında, şube yöneticileriyle birlikte açıklama yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, sendikanın 150 okul temsilcisiyle 17 Kasım’da Adana Öğretmenevi’nde toplantı yaptıklarını söyledi. Eğitimdeki 4+4+4 uygulamasıyla ilgili yapılan toplantıda, okul temsilcilerinin okullardaki sorunları dile getirdiğini aktaran Kamuran Karaca, toplantının ardından bir sonuç raporu hazırladıklarını söyledi.

SORUNLARI SIRALADI

Sorunlara ilişkin hazırlanan raporu açıklayarak yetkilileri göreve çağıran Karaca, şunları kaydetti:

“4+4+4 sisteminin altyapısı olmadığından okullar ilk, orta ve lise olarak ayrılmamıştır. Bu yeni sistemle çok sayıda öğretmen norm kadro fazlası duruma düşmüş, pek çok okula ücretli öğretmen olarak görevlendirilmiştir. 66 aylık öğrencilerin bilişsel ve motor becerileri yetersizdir. Bu öğrencilerde korku ve okuldan soğuma eğilimi görülmektedir. Resim, müzik gibi dersler için özel derslikler ve atölyeler oluşturulmalıdır. Bir çok okulda temizlik sorunu vardır. Anadolu liselerinde görevlendirilecek öğretmen ve idareciler için sınava dayalı atama uygulamasına geçilmiş, geçen yıl sınavın yapılmış olmasına rağmen halen atamaları yapılmamıştır. Bu genel sorunların yanında eğitimde siyasal anlayışını dayatan gerici uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Seçmeli ders olarak, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kuran-ı Kerim derslerinin seçilmesi için öğrenciler yönlendirilmek isteniyor. Bazı ortaokullarda yönetmelik ve yasalara aykırı olarak türbanla derse giren öğrenciler vardır. Sayıları da her geçen gün daha da artıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul idarecileri, durumu tespit tutanağı ile kayıt atına almaktan öteye bir çözüm üretmemektedir. Bu sorunların çözülmesi ve eğitim öğretim ortamının bilimsel, laik ve demokratik yaklaşımlar çerçevesinde oluşturulması için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz.”

OKULLARI AÇIKLADI

Gazetecilerin, “Hangi okulda öğrenciler türbanla derse giriyor?” sorusuna yanıt veren Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, “Biz bir çok okulda bunun olduğunu biliyoruz. Toros, Sakarya, Bahçelievler ve Kiremithane okullarının adını sayabiliriz” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler