Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tezkere görüşmesi öncesi gergin anlar

Tezkere görüşmesi öncesi gergin anlar

Tezkere görüşmesi öncesi gergin anlar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2205 Beğen : 0

Tezkere görüşmeleri öncesinde ilk olarak usul tartışması yapıldı ve muhalefet görüşmelerin kapalı yapılmasına tepki gösterdi. CHP 'li Muharrem İnce hükümetin kapalı oturumda gizli bilgi vermesini anlayabileceklerini belirterek, ‘Bizim söyleyeceklerimiz açık. Niye milletten saklayacağız. Bu milleti savaşa soktuğunuzda sizin çocuklarınız mı fakirlerin çocukları mı savaşa gidecek? Hangi bakanın çocuğu savaşa gidecek? Millet bunu bilmeli. Milletten 8 kez tezkere aldınız. Ne işe yaradıysa…’

İNCE: SUÇLUYU BULMUŞSUNUZ'
Tartışmaların kamuya açık yapılması gerektiğini vurgulayan İnce sözlerine şöyle devam etti:

‘Kapalı oturumda çok özel bilgiler veriliyor sanmasın millet. Palavra. O zaman hangi özel bilgiyi verdiler. Bunlar olmadı. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz kapalı oturumda TRT Genel Müdürü’nün maaşını bile öğrenemedik.

Silahlı saldırı yok, eşiğindeymiş. O zaman anayasaya aykırı bu tezkere. O zaman milletlerarası hukukun meşru saydığı hal değildir. Anayasa 92. maddeye aykırıdır.

Siz suçluyu bulmuşsunuz. Suriye Hükümeti kesin. Nerde bu kesin? Bu kadar net mi?

Sınırı belli değil. Bu tezkereyle cihan savaşı yapabilirsiniz. Okuma yazman varsa bir oku. Okuma yazman var da anlayıp anlamadığını bilmiyorum.

Bundan önceki tezkerelerde Irak ’ın kuzeyi diye net şekilde belirtilmiştir. Suriye Hükümeti de ‘saldırdım’ demiyor, olayları araştırıyorum diyor. Ayrıca özür de diliyor.

“ TÜRKİYE ’NİN BAŞINI BELAYA SOKMAYIN”

Siz bunlardan sonra siz Türkiye’yi gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanının maceralarıyla maceraya sokuyorsunuz. Siz Kaddafi ’den ödül aldınız, sonra onun linç edilmesine ortak oldunuz. Türkiye’nin başını belaya sokmayın. 1 Mart’taki gibi dik ve onurlu olun.’

VURAL: MİLLET BİLMESİN DİYE
İnce’nin ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise şöyle konuştu:

‘Türkiye’ye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak yerine ilave tehditler yönelttiği açık. Dış politika başarısız olmuştur, iflas etmiştir. Bu diplomasiyle halledilemeyen bir konunun kaba güç ve silah gücüne dönüşmesidir. TBMM ’den bir irade isteniyor. Diplomasi iflasıdır söylenmesi gereken.

Diplomasinin halletmesi gereken hususları tehdit olarak geçiyorsa PKK ’ya karşı etkili bir mücadele sürdürüp onlarla müzakereyi seçen hükümetin bu ikilemi açıklaması zordur. MHP olarak şu ya da bu komplekse kapılmadan sadece Türkiye’nin menfaatleri konusunda görüşlerimizi açıklayacağız. Bizi bu noktaya getirenlerin sorumlulukları olduğu açık.

Millet bilmesin diye devlet işiyle ilgili hususlar sayın Bakan tarafından ifade ediliyor. Biz milletimizin görüşlerimizi izlemesini istiyoruz. Bizi neden kısıtlıyorsunuz. Hükümet kapalı oturumda açıklasın, biz de görüş ve düşüncelerimizi açık şekilde söyleyelim. Kapalı oturum yapıldı açılımla ilgili. Ne söylendi? Hiçbir şey. Irak’ın kuzeyine asker göndermeyle ilgili kapalı oturumda ne öğrendik.

CANİKLİ: ESAD’DAN YANA MISINIZ?
CHP ve MHP sözcülerinin ardından ve kürsüye çıkan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli "Kimden yanasınız, Esad'tan mı, Türkiyeden mi" diye sordu.

İNCE: ESAD'IN CANI CEHENNEME
CHP’li İnce, Canikli’nin “Esad’tan mı yanasınız, Türkiye’den mi yanasınız” Sözlerinin ardından tekrar söz alarak, “Esad’ın canı cehenneme bana ne Esad’tan biz Türkiye Cumhuriyeti ’nden yanayım. Peki ben de size soruyorum siz Türkiye’den yana mısınız, Obama ’dan yana mısınız” diye konuştu.

İTİRAZLAR KABUL EDİLMEDİ

Tartışmaların ardından muhalefetin 'kapalı oturum içtüzüğe aykırı' itirazı kabul edilmedi ve TBMM'deki görüşmeler kapalı oturumda başladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler