Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tecavüzcü kadınlar ülkede korku salıyor

Tecavüzcü kadınlar ülkede korku salıyor

Tecavüzcü kadınlar ülkede korku salıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2616 Beğen : 0

Kaçırdıkları erkeklere tecavüz eden ve onların spermlerini çalan kadın çeteler yüzünden erkekler artık sokağa tek çıkmıyor, kadınların arabasına binmiyor. Zimbabwe’de, erkekleri kaçırarak tecavüz eden kadın çeteler nedeniyle erkekler sokağa çıkmaya korkar hale geldi.

Susan Dhliwayo adlı kadın, birkaç gün önce yolda otostop çeken birkaç erkeği arabasına almak istediğini, ancak erkeklerin tecavüz edilme korkusuyla bu teklifi geri çevirdiğini belirtti.

Yerel basın, ana yollarda tuzağa düşürülen erkeklerin ilaçla, silah veya bıçakla etksizi hale getirildiğini, hatta bazen yılanla bile korkutularak kaçırıldıklarını belirtti.

Cinsel istek uyandırıcı ilaçlar verdildiği belirlenen kurbanlar, defalarca tecavüze uğradıktan sonra yine yol kenarına atılmış bir halde bulunuyor.

İKİ YILDIR TERÖR ESTİRİYORLAR

“Sperm avcısı” kadınlar, ilk olarak 2009 yılında saldırılara başlamış ve o yıl üç kadın tutuklanmıştı. Polis, tutuklanan kadınların evlerinde yaptığı aramada kullanılmış 31 prezervatif dolu bir poşet ele geçirmişti. Ekim 2009’da tutuklanan kadınların 17 erkeğe cinsel saldırı düzenlediği tespit edilmişti.

Zimbabwe Ulusal Polis Sözcüsü Wayne Bvudzijena, “Elimizde saldırıya uğrayan erkeklerin kesin sayısı yok... Cinsel saldırılar ana yolda otostop çeken ve özel araçlara binen erkeklerin başına geliyor. Herkese toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

SALDIRILARIN NEDENİ BÜYÜ OLABİLİR

Yetkililer, cinsel saldırıya uğrayan erkeklerden alınan spermlerin ne amaçlı olarak kullanıldığı hakkında kesin bir fikre sahip değil. Ortaya atılan bir iddia, spermlerin “juju” adı verilen ve yapanlara şans getirmesi amaçlanan bir çeşit ritüelde kullanıldığı.

Sosyolog Watch Ruparanganda, “Spermlerin erkeklerden neden zorla alındığını bilmiyoruz... Ancak özellikle işadamlarının katıldığı ritüellerde kullanıldıklarını tahmin ediyoruz. Şans getirdiğine ve çeşitli dilekleri gerçeğe dönüştürdüğüne inanılan bu ritüeller çok kazançlı bir iş alanı haline geldi” dedi.

KADINLAR TEPKİLİ

Ruparanganda, yedi yıl önce yaptığı araştırmada elde ettiği bilgilere göre, zengin iş adamlarının sokaktaki genç erkekleri kandırarak spermlerini büyü için çaldığını ve kullanılan prezervatiflerin hayat kadınlarına verildiğini belirtti. Ruparanganda, böylece kadınların sorumlu tutulmasının amaçlandığını söyledi.

Zimbabweli sağlık yetkilisi George Kandiyero ise sperm çalmanın bir ticarete dönüştüğünü reddederek, yaşananların büyüyle ilgili olduğunu savundu. Kandiyero, “İnsanlar büyük korku içinde... Kadınların başına gelen bir olay şimdi tersine döndü” dedi.

Kadın hakları örgütleri ise yetkililere ve basına tepkili. Kadınlar, cinsel saldırıya uğrayan hemcinslerine erkekler kadar önem verilmediğini belirtiyor. Zimbabwe’de, kadınlar tarafından gerçekleştirilen tecavüzü cezalandıran bir yasa bulunmuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler