Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tayyip’ten Fethullah Gülen’e açık mesaj

Tayyip’ten Fethullah Gülen’e açık mesaj

Tayyip’ten Fethullah Gülen’e açık mesaj
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3255 Beğen : 0

Başbakan’ın “sağ kolu” olarak da nitelendirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan başkanlık sistemine karşı çıkanların asıl amaçlarını yazdı, Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce’nin sözlerine yanıt verdi.

Star gazetesindeki bugünkü “Partisiz değil Erdoğansız Cumhurbaşkanı istiyorlar”yazısında “başkanlık sistemi” ve “partili cumhurbaşkanı” sistemlerinin muhalefet taradından tek bir şahsa özelmiş gibi yansıtılmaya çalıştığından bahsetti.

Akdoğan cemaat yazarlarından olarak bilinen Hüseyin Gülerce’nin “Erdoğan için aday olmazsa partili cumhurbaşkanına da gerek kalmaz” sözlerinin geçtiği yazısına da atıf yaptı.

ERDOĞAN İSTİFA ETMESİN DİYE…
Akdoğan yazısında şunlara değindi:

“Başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı gibi uzun vadeli ve ilkesel olarak bakılması gereken bir konuya da, belli şahısların durumuyla ilişkilendirerek karşı çıkmak ayrı bir yanlıştır. Belli kişiler için düzenleme yapmak ne kadar yanlışsa, belli kişiler istifade etmesin diye gerekli olan bir düzenlemeyi yapmamak da o kadar yanlıştır. Önemli olan Türkiye’nin ihtiyacının ne olduğudur.

Başkanlık sistemine teorik olarak karşı çıkanlar ile sırf Başbakan Erdoğan olmasın diye karşı çıkanların sesi birbirine karıştırılarak bir rahatsızlık oluşturulmaya çalışılıyor. Sanılıyor ki, Başbakan Erdoğan, partili cumhurbaşkanını kendisi için istiyor. Cumhurbaşkanını halkın seçtiği bir yapının bunu gerekli kıldığı gözardı ediliyor. Oysa Cumhurbaşkanının aday gösterilmesinden seçim kampanyası yapmasına kadar birçok konu ‘partililik’ meselesini gündeme taşıyor.”

PARTİLİ DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANMASI NE KADAR DOĞRU
Akdoğan başkan ya da cumhurbaşkanı olan kişinin partili değilmiş gibi davranmasının da mümkün olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanının da elbette politik tercihi ve duruşunun olduğunu belirten Akdoğan geçmişini reddi miras yapmasının yapmacık olduğunu ifade etti.

Akdoğan, “Ayrıca son döneme kadar hangi Cumhurbaşkanı tam tarafsız ve adil olmuştur, kendi siyasi tercihlerini hükümetler üzerinde uygulamaya kalkmamıştır? Atamalardan tutun da Meclis’ten geçen kanunlara kadar birçok konuda Cumhurbaşkanının uygulamaları, siyasi bir tercihin yansıması olmuştur. Bunun tek istisnası, Abdullah Gül dönemidir” dedi.

Akdoğan, AKP hükümetinde Abdullah Gül döneminde istisna yaşandığını belirtirken Gül’ün kararlarındaki hassasiyete vurgu yaptı. Akdoğan aynı şekilde Meclis Başkanı’nın da partili olduğunu hatırlattı.

GÜLERCE’YE GÖNDERME YAPTI
Yalçın Akdoğan, Hüseyin Gülerce’nin geçtiğimiz günlerde yazdığı yazıda Erdoğan için “aday olma” şeklinde algılanan yazısına da atıf yaptı.

Akdoğan şöyle devam etti: “Son dönemde, ‘iki parti anayasa yapamaz’, ‘anayasa taslağı mutlaka halka götürülmeli’, ‘Başkanlık meselesi olursa anayasa yapılamaz’ gibi önkabuller, dayatma havası vermeye başladı. Hatta ‘Başbakan aday olmasa daha iyi olur’ demeye getirenler bile var.”

HÜSEYİN GÜLERCE NE YAZMIŞTI?
Hüseyin Gülerce köşesinden Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Cumhurbaşkanlığı’na aday olma” mesajı vermişti. Gülerce, “Başbakan, bugüne kadar aday olacağını söylemedi. Aday olmazsa, o zaman partili cumhurbaşkanına da ihtiyaç kalmaz” diye yazmıştı.


Gülen Ne Demişti

Çekişme gün yüzüne çıktı Cemaatin sözcülerinden Zaman yazarı Hüseyin Gülerce son yazısında Erdoğan’ın partisinin başında kalmasını, başka bir ismin Köşk’e çıkmasını önerdi. Gülerce, “Başbakan aday olmazsa, o zaman partili cumhurbaşkanına da ihtiyaç kalmaz. Demokratikleşme yolunda mevcut anayasada yapılacak esaslı değişiklikler, referandumda halk desteği ile arızasız gerçekleşir” diye yazdı.

GÜLEN’DEN AĞIR SÖZLER

ABD’de yaşayan Fethullah Gülen son dönemdeki hükümet-cemaat tartışmaları ve cemaate yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi. “Bazen kuvvet insanı küstahlaştırabilir” diyen Gülen, “Mümin bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibarıyla firavun olur. Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle nemrutlaştırır, firavunlaştırır” diye konuştu.

Samanyolu TV’de yayımlanan video kaydında, kuvvetin insanı küstahlaştırabileceğini belirtirken “Yani sıradan bir insan gelir, şöyle böyle konjonktürel olarak bir yerde bazı imkânları elde edebilir, dümene oturabilir. Dümene oturduktan sonra artık götürdüğü o vasıtanın içindeki o insanların hiçbirinin hukukuna riayet etmez. Hep tepeden bakar onlara. Hep itab eder, ‘Yerinizde oturun’ der. Adamlar bir şey söyleseler, ‘Az şurada dursanız da bir namaz kılsak, sen dümendesin. Az dursanız da burada bir dinlensek, nefes alsak’, ‘Kesin sesinizi. Siz anlamazsınız o işleri. Ben ne dersem o olur falan’ der” diye konuştu.

Gülen, elde edilen imkânlardan kaynaklanan küstahlaşmanın yalnızca “kâfirlerle” sınırlı olmadığını anlatırken şunları söyledi:

“Hatta mümin bile olsa ahlaken firavun olur. Sıfatları itibarıyla firavun olur. Bazen nimetlerin sağanak sağanak baştan yağması o da insanı böyle n emrutlaştırır, firavunlaştırır. İnsan gaflete dalar. Hazreti Pir’in ‘Yirmi Üçüncü Söz’de ifade ettiği gibi yer içer, yan gelir, bilmem neler gibi kulağı üzerine yatar.”

“İmkânların bolluğu şirazeden çıkarır” diyen Gülen, “Dediğim dedik, şirazeden çıkarır. Ahmak bir güruhun hiç olmayacak şeyleri bile alkışlaması onu şirazeden çıkarır. Takdir edilecek şeylerin yanında tenkit edilecek şeyler, belki sorgulanacak şeyler, onları bile alkışlayan insanlar yine bağışlayın, onu küstahlaştırır. Bunlar küstahlaşma yollarıdır, hafizanallah” dedi.

Gülen, “Allah bazen küçük insanlara büyük işler yaptırır. Nimetleriyle onları serfiraz kılar. Bazıları ise bunu göremez. Bunca imkânlarımıza rağmen bunların yaptığı gibi yapamıyoruz der” ifadelerini kullandı.

“Kıskançlığa giriyorlar, hasede düşüyorlar, cemaat diyorlar, hareket diyorlar, hizmet diyorlar, oturup kalkıyor Batılıların İslamfobisi yaşadığı gibi, bir cemaat fobisi yaşıyor ve yaşatıyorlar” diyen Gülen, “Ah keşke bilseler; cemaat yapmıyor, hareket yapmıyor, hizmet yapmıyor. Allah yapıyor (celle celaluhu). Ama Ona binlerce hamdü sena olsun ki bu nesli, bu nesli cedidi Allah böyle güzel şeylerde istihdam buyuruyor” değerlendirmesini yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler