Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Tanrının Direniş Ordusu'na büyük darbe

Tanrının Direniş Ordusu'na büyük darbe

Tanrının Direniş Ordusu'na büyük darbe
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2423 Beğen : 0

Caesar Achellam Cumartesi günü Uganda ordusu ve 30 kişilik isyancı grubu arasında çıkan çatışmanın ardından ele geçirildi.

Çatışma, örgütün etkin olduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşandı.

Achellam'ın örgütün en önemli askeri stratejisti olduğu bildiriliyor.

Örgütün lideri Joseph Kony dünyanın önde gelen insanlık ve savaş suçlusu zanlılarından biri.

Achellam yakalandıktan sonra '1984'ten beri kırsal alanda savaşan bir komutan olarak şimdi Uganda Ordusu'nun ellerinde olduğunu' belirtti.

Uganda Ordusu sözcüsü Felix Kulagye ise yaptığı açıklamada Achellam'ın yakalanmasının çok önemli olduğunu çünkü onun 'büyük balık' olduğunu belirtti.

Kony'yle ilgili ABD merkezli 'Görünmez Çocuklar' adlı sivil örgütün yıl içinde yayınladığı 'Kony 2012' isimli video, dünya çapında milyonlarca kişi tarafından internetten izlenmiş ve örgütle ilgili suçlamaların dünya çapında tanınmasına neden olmuştu.

Kony, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından içinde adam öldürme, seks köleliği, tecavüz, işkence, çocukları zorla orduya katmanın da bulunduğu suçlardan dolayı aranıyor.

Farklı Afrika devletlerinin orduları ve BM'nin özel günleri Kony'yi yakalamak için Afrika ülkelerinde faaliyet yürütüyor.

Örgütün 200 ila 500 arasında savaşçısının olduğu tahmin ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler