Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Taksim'de ABD ve NATO'ya protesto

Taksim'de ABD ve NATO'ya protesto

Taksim'de ABD ve NATO'ya protesto
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2406 Beğen : 0
Afganistan'da bulunan NATO üssünde görevli bazı Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösteren bir grup vatandaş, Taksim Meydanı'nda toplanarak olayı protesto etti.

Taksim'den Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup, yaptıkları açıklamanın ardından ABD ve NATO bayraklarını ateşe verdi.

Kur'an'a Saygı Platformu üyesi yaklaşık 500 kişilik grup, akşam saat 20.30'da Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplandı. Afganistan'daki Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösteren grup, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO'yu protesto etti. Üzerinde Hicr Süresi 9. ayeti "Hiç Şüphe Yok ki Kur'an-ı Biz İndirdik, Elbette Yine Onu Biz Koruyacağız" yazılı afiş ve pankart açan ve "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun NATO" şeklinde sloganlar atan grup üyeleri, daha sonra yaktıkları meşaleler ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Olaya tepki gösteren grup üyesi Garip Ekinci, "Amerikan'ın kitabımıza olan saldırısını tüm dünya Müslümanları olarak kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından grup Galatasaray Meydanı'nda açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Mehmet Özcan, "Haç'lı Amerikan emperyalizminin İslam dünyasına azgınca saldırı ve komploları durmaksızın devam ediyor. Ellerinden yüzbinlerce Müslüman kanı damlayan büyük şeytan Amerika, İslam ümmetinin en yüce değeri olan Kur'an-ı Kerim'i ateşe verme küstahlığını gösterdi." dedi.

Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti: "ABD önderlikli NATO işgal güçleri, Afganistan'da, kadın, yaşlı, çocuk ayırt etmeksizin masum ve savunmasız Müslüman kardeşlerimizi vahşice katlederken, sözüm ona "terörle mücadele" adı altında, aynı saldırıları Pakistan, Somali ve Yemen'de de sürdürerek en barbar terörizmi bizzat kendisi ortaya koymaktadır. Aynı Amerika'nın 7 yıllık işgal boyunca Irak'ta bir milyondan fazla kardeşimizi nasıl katlettiğine, Ebu Gureyb'lerle, Guantanamo'larla, gizli CIA sorgulama merkezleriyle nasıl insanlık dışı bir devlet terörü sergilediğine bütün dünya tanık oldu.

Ellerinden damlayan masum Müslüman kanları henüz kurumayan, aynı kanlı elleriyle bu kez Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nde en büyük kutsalımız olan Kur'an'ımızı ateşe veren ve İslam dünyasına yönelik yeni saldırı ve savaş tehditleri savuran büyük Şeytan Amerika, acaba bu cesaret ve cüreti kendinde nasıl buluyor?" diye sordu.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, beraberlerinde getirdikleri ABD ve NATO bayraklarını sloganlar eşliğinde ateşe verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemin ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler