Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye'ye tehdit, Bahreyn'e destek

Suriye'ye tehdit, Bahreyn'e destek

Suriye'ye tehdit, Bahreyn'e destek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2485 Beğen : 0

Suriye'ye yönelik tehditlerin şiddetini giderek artıran Türkiye ve ABD, geçtiğimiz yıl eylemlerle sarsıldıktan sonra Suudi tanklarının desteğiyle "kurtarılan" Bahreyn Krallığı ile ortak hava tatbikatı yapıyor.

Annan Planı'nın koşullarının yerine getirilmesinin son saatleri yaşanırken, ABD ve işbirlikçilerinin Suriye'ye yönelik tehditleri de şiddetini artırıyor. Dünkü sınır gerginliği iddialarının ardından basına demeç veren Başbakan Erdoğan, "Çok açık, net bir sınır ihlali artık oluşmuştur, bu da ortadadır. Bu sınır ihlaline yönelik olarak da bizler de son değerlendirmeleri yapacağız. Çevre ülkelerle diplomasimiz de devam ediyor. Ondan sonra da atılması gereken adımları tabii ki atacağız” diye konuşmuştu. Bugün sabah saatlerinde ise, Çin ziyaretinde Erdoğan'a eşlik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu apar topar Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Suriye'ye sıkıştırma planı çerçevesinde diplomatik temaslarını yoğunlaştıran Erdoğan'ın İran'ın ardından gittiği Çin'den, Suriye konusunu da görüşmek
üzere Suudi Arabistan'a geçeceği ifade ediliyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre Erdoğan'ın "Suudi Arabistan ziyareti de yine Esad rejimine karşı atılacak uluslararası adımlarda Arap ülkelerinin ön alması, bu çerçevede adımların bir an önce koordine edilmesi amacını taşıyacak".

Bahreyn'le ortak tatbikat
Suriye cephesinde sertliğin dozunu artıran ABD ve Türkiye gibi yandaşları, geçtiğimiz yıl yönetime karşı kitlesel eylemlerin damgasını vurduğu Bahreyn Krallığı ile ortak hava tatbikatı gerçekleştiriyor. Bahreyn silahlı kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre ABD ve Türkiye ile birlikte yedi ülke daha tatbikatta yer alıyor. Tatbikatın, krallığın 1988'den bu yana ev sahipliği yaptığı en büyük hava kuvvetleri tatbikatı olduğu bildiriliyor.

Bahreyn'in resmi haber ajansının aktardığına göre Pazar günü gerçekleştirilecek tatbikata 100'den fazla savaş uçağı katılacak. ABD'nin 5. Filo'suna da ev sahipliği yapan Krallık, son dönemde özellikle Basra Körfezi'ndeki gerginliğin tırmandırılmasına neden olan çıkışları ve hızlı silahlanma hamlesiyle dikkat çekiyor.

Ülkede geçtiğimiz yıl şubat ayında başlayan yönetim karşıtı eylemler, kraliyet rejimi tarafından şiddetle bastırılmaya çalışılmış, başarılı olunamayınca Suudi askerleri yardıma çağrılmıştı. Toplumsal eylemlerin açık bir biçimde yabancı askerlerin desteğiyle bastırılması ne Türkiye'de ne de Batı ülkelerinde basının gündeminde ön plana çıkmış, ABD ve bölgedeki işbirlikçilerinin desteğiyle El Halifa Hanedanı iktidarını sürdürebilmişti.

(soL-Dış Haberler)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler