Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye'nin Annan'a yolladığı mektup ele geçirildi

Suriye'nin Annan'a yolladığı mektup ele geçirildi

Suriye'nin Annan'a yolladığı mektup ele geçirildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2239 Beğen : 0

Associated Press'in ele geçirdiği mektupta Suriye hükümeti, Annan'dan muhalif grupların silahlarını bırakacaklarına ve silahlı saldırıları sona erdireceklerine dair garanti istedi.

Bu talep, "Muhalifler de, hükümet de aynı anda silah bıraksın" diyen Rusya'nın çözümünden bile daha fazlasının Suriye rejimince şart koşulduğu anlamına geliyor. Ancak yine de, görüşmeler için kapıyı aralık bırakıyor.

Arap Birliği gözlemcileri ile yaşanan deneyimlerden çıkarılan dersler nedeniyle bu tür bir garanti istediğini belirten Suriye hükümeti, ayaklanma sırasında suçsuz sivillerin tutuklandığı iddialarını yalanladı.

"SİLAH BIRAKAN HERKES AFFEDİLECEK"
Mektupta, çok sayıda hükümlünün serbest bırakıldığını ileri sürüldü ve silah bırakan herkesin affedileceğine dair bir kararnamenin imzalandığı açıklandı.

Arap Birliği gözlemcileri ülkedeyken varılan anlaşma sonucu askerlerin şehirlerden çekildiğini, ancak boşluğu değerlendiren silahlı grupların hem sivil halka hem de güvenlik güçlerine saldırı düzenlediğini hatırlatan Suriye hükümeti, komşu ülkelerden Suriye'deki silahlı muhalif gruplara silah ve mali yardımın kesilmesini de talep etti.

Mektupta istenen garantiler verildikten sonra Suriye hükümetinin tarafsız bir gözlem sisteminin uygulanması fikrini tartışmak üzere Annan ile masaya oturacağı belirtildi.

Suriye hükümeti, Annan'ın gazetecilere ülkeye giriş izni verilmesi talebiyle ilgili olarak da gazetecilerin Suriye yasaları ve düzenlemelerine uygun olarak ülkeye girmesine izin vereceği vaadinde bulundu.

Şam'a müzakerelere devam etmesi için bir teknik heyet yollayacağını açıklayan Kofi Annan, geçen Cuma yaptığı açıklamada, heyetin tatmin edici bir ilerleme kaydetmesi halinde, kendisinin de tekrar Şam'a gideceğini ifade etmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler