Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye'de kritik görüşme

Suriye'de kritik görüşme

Suriye'de kritik görüşme
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2212 Beğen : 0

Esad’ın ardından Suriye’deki diğer gruplarla da görüşecek olan Annan, neredeyse bir yılını dolduran krize çözüm bulmaya çalışacak.Suriye resmi haber ajansı SANA, ikilinin bir arada görüntülerini yayımladı ancak başka detay vermedi. Ancak analistler Esad'ın BM Özel Temsilcisi Annan ile yaptığı bu görüşmenin, Suriye yönetiminin uluslararası kamuoyuyla son dönemde gerçekleştirdiği en önemli temas olduğunu ifade etti.

Annan’ın sözcüsü Ahmed Fevzi ise deneyimli diplomatın barışçıl bir çözümü desteklemek ve insan hakları ihlallerine acil çözüm bulmak için Suriye’de bulunduğunu belirtti. Fevzi, Annan’ın muhalif gruplar, sivil toplum kuruluşları ve kadın gruplarından temsilcilerle bir araya geleceğini söyledi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR İDDİASI

Öte yandan Suriyeli muhalifler, ordu güçlerinin operasyonlarının bugün de devam ettiğini öne sürdü. Ülke genelinde 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden yapılan açıklamada, ordu tanklarının İdlib’deki yerleşim yerlerinde operasyon düzenlediği belirtildi. Uluslararası haber ajansları operasyon haberinin bağımsız olarak teyit edilemediğini bildirirken, Associated Press haber ajansının bölgede bulunan muhabirleri bazı apartmanlardan dumanlar yükseldiğini ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler