Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Suriye sınırında ilginç gelişme

Suriye sınırında ilginç gelişme

Suriye sınırında ilginç gelişme
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2518 Beğen : 0

Suriye sınırında Özgür Suriye Ordusu birlikleri ile Beşşar Esad liderliğindeki Baas Rejimi'ne bağlı askerleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Azmarin'de çıkan çatışmalarda muhalif Özgür Suriye Ordusu tarafından sınır hattında köşeye sıkıştırılan Suriye Devlet Ordusu'nda görevli 10 kişilik bir tim, sıkışınca çareyi Türkiye’ye sığınmakta buldu.

Çatışmaların devam ettiği Azmarin ve Derkuş’ta muhalif askerler tarafından sınır hattına sıkıştırılan Esad’a bağlı 10 asker can güvenlikleri gerekçesi ile Türkiye’ye kaçtı. Sınır hattında Güvenlik Güçlerine teslim olan yaralı 10 Suriyeli askerin gerekli kontrollerinin yapılmasının ardından sınırdışı edileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa Beldesi'nin hemen karşısında 4 gündür devam eden şiddetli çatışmalar bugün de sürdü. Azmarin ve Derkuş’ta muhalif askerler ile Esad askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Gün içerisinde adı geçen köylere helikopterlerle bomba yağdırılırken bu hatta güçlü olan muhaliflerin direnişi de sürüyor.

Muhalif askerler, akşam saatlerinde Suriye Ordusuna bağlı 10 askeri Türkiye-Suriye sınırında kıstırdı. Biri yaralı olan Suriye askerleri çareyi Türkiye’ye sığınmakta buldu. Hacıpaşa sınırına gelerek Türk askerlerine teslim olan Suriye askerlerinden birine yaralı olması nedeniyle hemen sağlık görevlileri tarafından müdahale hemen sınır hattında müdahale edilirken sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yapan Esad Ordusuna bağlı askerlerin kontrollerinin ardından can güvenlikleri açısından farklı bir noktadan Suriye’ye geri gönderilecekleri öğrenildi.

İç çatışmaların hakim olduğu Suriye’den ilk kez Türkiye’ye Esad Ordusu'na bağlı askerler giriş yapmış oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler