Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'na "müftü" aday

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'na "müftü" aday

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'na "müftü" aday
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2121 Beğen : 0

Sırbistan İslam Birliği (IZUS) Başkanı ve Sancak Müftüsü Muamer Zukorliç, Novi Pazar'da düzenlediği basın toplantısında, 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Devlet ve toplumun 'uçurumun ucunda' olduğunu savunan Zukorliç, Sırbistan'ın tüm vatandaşları için bir 'kurtuluş programının' seçime sunulmamasını bir nevi bencillik olarak nitelendirdi ve bu yüzden kendi programını seçmenlere sunmayı karar verdiğini belirtti.

"Cumhurbaşkanı, ülkede yaşayan tüm vatandaşlarının cumhurbaşkanı olmalıdır" diyen Zukorliç, kendisinin seçmenlere sunacağı programın ülkenin tüm vatandaşlarına uygun olduğunu ifade etti.

Seçimleri kazandığı halde müftü görevinden çekileceğini de belirten Zukorliç, "Cumhurbaşkanı ve İslam Birliği Başkanı görevi birbirine paralel olarak yürütülebilecek görevler değildir" ifadesini kullandı.

Devlet başkanlığı seçimlerine katılmasıyla ilişkin kararın sürpriz olmadığını anlatan Zukorliç, "Benim misyonum manevi ve medenidir" diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, 4 Nisan'da istifa etmiş, parlamenter seçimler ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerin 6 Mayıs'ta yapılmasına karar vermişti. Böylece 2013 yılında yapılması gereken seçimler bir yıl öne alındı.

Kaynak: CNNTurk



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler