Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Şiddetin Gölgesinde Umut Tazelendi

Şiddetin Gölgesinde Umut Tazelendi

Şiddetin Gölgesinde Umut Tazelendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2133 Beğen : 0

Suriye yaklaşık 40 yıllık Baas Partisi iktidarının ardından dün serbest katılımlı parlamento seçimlerine gitti. Seçimlerde 250 sandalyeli parlamentoya girmek için 7195 aday yarıştı. 15 milyon seçmenin bulunduğu ülkede 12 bin merkezde oy kullanılırken ‘40 yıl sonraki ilk seçimlerin’ heyecanını hissetmek pek mümkün olmadı. Kent merkezlerinde artan patlamalar nedeniyle alınan güvenlik önlemleri göze çarpıyordu. Seçim merkezlerine sıkı bir aramanın ardından giren seçmenleri kapıda siyasi partiler ve grupların temsilcileri karşıladı. Henüz yeni kurulan ve olağanüstü durum yüzünden kısa sürede tanıtım yapamayan partilerin temsilcileri, seçmenleri ayaküstü kendi adaylarına oy vermeye ikna etmek için çalıştı.

Muhalefete karşı önlem
Aylarca ağır çatışma ve askeri operasyonlar nedeniyle yaşadıkları Hama, Humus, İdlib gibi kentlerden kaçıp Şam’a yerleşenler veya sadece seçim günü oyunu kullanmak üzere nispeten sakin merkezlere gelenlerin parmakları mürekkeple işaretlenmedi. Gerekçe ise muhalefetin seçimleri boykot etmesi ve silahlı muhalefetin oy kullananlara yönelik tepkisi... 12 Nisan’da ilan edilen ateşkese rağmen şiddet olaylarının devam ettiği yerlerde seçimlerin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılırken, dış muhalefetle birlikte iç muhalefetten bazı isimlerin boykot çağrısı ve sıcak bölgelerden yüz binlerce insanın farklı ülkelere ya da ülke içinde göç etmiş olması katılımı etkileyen faktörler oldu. Ayaküstü sohbet ettiğimiz seçmenlerden umutlu olanlar ‘eksiklerine rağmen önemli bir adım’ değerlendirmesi yaparken muhalifler “seçimler bir düzmeceden ibaret ve sonuçsuz kalacak” tepkisini verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler