Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Şehit babasından BBP liderine azar

Şehit babasından BBP liderine azar

Şehit babasından BBP liderine azar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2131 Beğen : 0

Şırnak'ta 19 Ağustos tarihinde düzenlenen operasyon sırasında yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş 23 yaşındaki Mutlu Yıldırım, Reşadiye Camisi'nden uğurlandı.

Cenaze törenine şehidin babası Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yıdırım, annesi Sevgi Yıldırım, kardeşi Utku Yıldırım, yakınları, Vali Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AKP milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, askeri yetkililer ile 5 binden fazla yurttaş katıldı.

Destici camide açıklama yaptı, şehit babası tepki gösterdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki partililer de cami avlusuna gelerek, şehit askerin yakınlarına başsağlığı diledi. Destici, cami avlusunun girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu sırada cami bahçesinde kendilerine ayrılan yerde oturan şehit babası Yılmaz Yıldırım yanındakilere, "Siyasi şov istemiyoruz. Açıklama yapacaksa gidip başka yerde yapsınlar" dedi.

Babanın tepkisi üzerine Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, yanındaki subaylara talimat vererek basın açıklamasının sonlandırılıp, cami avlusu dışında yapılması talimatını verdi. Subaylar BBP Genel Başkanı Destici’nin yanına giderek şehidin ailesinin basın açıklamasının cami avlusunda yapılmasını istemediğini bildirdi. Destici konuşmasını sürdürünce subay ve şehidin yakını olan sivil bir yurttaş Destici'ye "Ayıp oluyor ama" dedi. Mustafa Destici bunun üzerine "Nesi ayıp. Ayıp olan 28 yıldır devletin PKK ile tam bir mücadele vermemesi" diye konuştu.

Şehit askerin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Ankara yolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Fotoğraf: Hürriyet



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler