Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Sarkozy'nin evinde ve ofisinde arama yapıldı

Sarkozy'nin evinde ve ofisinde arama yapıldı

Sarkozy'nin evinde ve ofisinde arama yapıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1947 Beğen : 0

Sarkozy'nin evinin ve bürosunun, bir önceki seçimlerde L'Oreal kozmetik şirketinin sahibi Liliane Betancourt'un eski cumhurbaşkanının partisine ''usulsüz bir şekilde mali destek sağladığı'' yolunda açılan soruşturma çerçevesinde arandığı bildirildi.

Sorgu hakimi Jean-Michel Gentil'in himayesinde gerçekleşen aramalara 10 polis memuru katıldı.

Sarkozy daha önce yaptığı açıklamalarda, partisinin, L'Oreal şirketinin sahibinden seçim kampanyası sırasında usulsüz bir şekilde para aldığı yolundaki iddiaları sert bir dille yalanlamıştı.

Sarkozy döneminde çalışma bakanlığı görevinde bulunan Eric Woerth'in eşinin çok yüksek maaşlarda L'Oreal şirketinde çalıştığının ortaya çıkması da geçen yıllarda Sarkozy'nin başını önemli ölçüde ağrıtmıştı.

Fransız basını, özellikle vergi konusunda dünyaca ünlü kozmetik şirketini kayırdığı gerekçesiyle Sarkozy iktidarına sert eleştirilerde bulunmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler