Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Saraybosna'da şehitler için mevlit

Saraybosna'da şehitler için mevlit

Saraybosna'da şehitler için mevlit
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2150 Beğen : 0

Kılıçdaroğlu “Biz bunu askeri birliğin içinde yaptık, son derece mutluyuz. Askeri birliği biz tercih etmedik. Onlar oranın daha uygun olacağını ifade ettiler, çünkü şehitler asker olduğu için mevlidin orada okunmasının uygun olacağı ifade edildi” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin daha önce de Çanakkale Savaşları’nın büyük kahramanı Seyit Onbaşı için mevlit okutturduğunu söyledi.
Bosna Hersek temaslarını sürdüren CHP lideri, dün bir basın toplantısı düzenledi. Bosna’nın Türkiye’den beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu beklentileri boşa çıkarmamak gerekiyor. Türkiye’nin bu konuda gerekirse proje bazında gerekirse Bosna Hersek’e yatırım yapacak işadamlarına özel bazı teşvikler getirerek, bu sorunun üzerine biraz daha ciddiyetle gitmesi gerekiyor. CHP olarak biz yasal düzenlemeye her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Türkiye’nin Bosna politikasının siyasi iktidar değişse dahi değişmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye olan yüksek beklentiler Türkiye tarafından boşa çıkarılmamalı ve bir hayal kırıklığı yaşanmamalı, işin özü bu” dedi.
Kılıçdaroğlu, kendisini en çok neyin etkilediğinin sorulması üzerine “Bosna Hersekliler’in Türkiye’ye duydukları hisler. Müthiş bir bağlılık var. Biz Boşnak kökenli milletvekilleri ve parti yöneticilerimizle buraya geldik. Onların Boşnak kökenli olması, buradaki insanları son derece mutlu etti” dedi.

İmam hatip lisesi ziyareti
Önceki gün imam hatip lisesini (Gazi Hüsrevbey Medresesi) ziyareti ve din adamlarıyla görüşmeleri hatırlatılarak, “Bunlar daha önceki yurtdışı ziyaretlerine göre daha fazla dikkat çekti, bu CHP’nin özel bir tercihi mi” sorusunu Kılıçdaroğlu, “Bosna Hersek’in sosyolojik yapısından kaynaklanan bir durumdur bu. Özel bir çaba, özel bir düzenleme değil” diye yanıtladı. “İmam hatip ziyaretiyle ilgili Türkiye’den eleştiri bekleyip beklemediği” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Sanmıyorum. Ziyaret ettiğimiz imam hatip okulu, 400 yıllık bir okul. Osmanlı’nın Avrupa’da yaptırdığı ilk eğitim kurumu, yani çok önemli bir kurum. Ayrıca ben Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nı defalarca ziyaret ettim. Yani Diyanet’i ziyaret etmek, gidip konuşmak, özel olarak eleştirilmesi gereken bir olay değil” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler