Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Rusya'da rejim eğişikliği olabilir

Rusya'da rejim eğişikliği olabilir

Rusya'da rejim eğişikliği olabilir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2098 Beğen : 0

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile anlaşmazlığı nedeniyle istifa eden eski Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, yeni bir ekonomik krizin ülkede rejim değişikliğine yol açabileceğini söyledi.

Kudrin, ''MK Daily'' gazetesine verdiği röportajda, ''Ülkemiz benzer krizler yüzünden rejim değişikliği olaylarıyla 1990 ve 1998 yılındaki krizlerde karşı karşıya kalmıştı. Hatırlarsanız bu iki krizde de de hükümetler değişmişti. Bu tekrarlanabilir'' dedi.

Özellikle bölge hükümetleri arasında ciddi sorunlar bulunduğunu ifade eden Kudrin, ''Bölünme tehdidi her zaman tarihimizin bir parçası olacaktır. Ancak şu anda ülkemizin bölünmesi tehlikesi yok'' diye konuştu.

Sadece iyi bir ekonomik politikanın toplumu bir arada tutabileceğini ifade eden Kudrin, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in 7 Mayıs'ta devlet başkanlığı yemin töreninin ardından, başbakan olarak atanacağını söylediği Medvedev'in altında herhangi bir görevi kabul etmeyeceğini bildirdi.

Putin'in yakın müttefiklerinden Kudrin, geçen yıl Medvedev ile bütçe giderleri konusunda yaşadığı tartışma yüzünden hükümetten ayrılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler