Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Prensin olay görüntüleri sansürlendi

Prensin olay görüntüleri sansürlendi

Prensin olay görüntüleri sansürlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2255 Beğen : 0

Bu el öptürme merasimine halk tepki gösterince görüntüler devlet televizyonu tarafından sansürlendi.

Krallık rejimiyle yönetilen Fas'ta, Türkiye'deki iktidar partisi ile aynı ismi taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçimden büyük bir zaferle ayrılıp hükümet olmasının ardından krallık rejimi de sallanmaya başladı. Kral 5'inci Muhammed'in Arap Baharı etkisinden korkarak yetkilerinin bir bölümünü hükümete devretmesi, bunun ilk adımı olmuştu. Bundan cesaret alan Faslılar da daha önce tek kelime etmeye cesaret edemedikleri hanedana karşı muhalefete hız verdi. Ülkede hemen hemen tüm sektörleri elinde bulunduran ve ülkenin en zengin adamı olan krala ekonomik anlamda muhalefet edemeyen halk, çareyi krallık sembollerine karşı çıkmakta buldu. Hedefte ise Kral'ın 9 yaşındaki veliaht prens oğlu Hasan vardı. Babasının katılamadığı törenlerde kraliyet ailesini temsilen bulunan Hasan'ın kendisini karşılayan devlet erkanına babası gibi el öptürmesi bardağı taşırdı.

BAŞBAKAN ÖLMEDİ

Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş'ın haberine göre; Genelkurmay Başkanı ve bazı resmi yetkililerin Rabat kentindeki Temara adlı hayvanat bahçesinin açılışında askeri törenle karşıladıkları Prens Hasan'ın önünde eğilip elini öpmeleri sonrası sosyal medyada kıyamet koptu. Devlet televizyonunun yayınladığı görüntüler Faslılar'ın büyük tepkisini çekti. Arap dünyasında bile görüntü tartışıldı. Bir Mısır gazetesi, "İşte asıl diktatörler bu görüntülerle yaratılıyor" yorumunu yapınca hükümetten müdahale geldi. Dün Bisiklet Federasyonu tarafından prens onuruna düzenlenen gecede yine Hasan'ın elinin öpülmesi üzerine hükümet kontrolündeki devlet televizyonu görüntüleri sansürledi.

Fas gazetelerine de "Halkın büyük tepkisi nedeniyle bu görüntüleri vermedik" açıklaması yapıldı. AKP'li Başbakan Benkirane de önceki Başbakanların aksine kralın elini öpmemiş, sadece tokalaşmakla yetinmişti. AKP'li bakanlar da aynı şekilde kralın elini öpmekten kaçınmışlardı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler