Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Polonya'da CIA hapishaneleri iddiası

Polonya'da CIA hapishaneleri iddiası

Polonya'da CIA hapishaneleri iddiası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2095 Beğen : 0

Polonya özel savcıları tarafından gerçekleştirilen soruşturma, 2002-2003 yılları arasında, ülkede özel bir CIA hapishanesinin kurulduğunu ortaya koyuyor.

İddianame, 2002-2005 yılları arasında Polonya İstihbarat Dairesi başkanlığını yapan Zbigniew Siemiatkowski'yi kanunlara aykırı bir şekilde yabancı ülkelerle işbirliği yapmakla suçluyor.

Mahkeme belgeleri Polonya istihbarat kurumu başkanının, konunun devlet sırrı olduğu iddiasıyla ifade vermeyi reddettiği kaydını da içeriyor.

Polonya'daki CIA hapishanesi konusu yargıya yansımış olsa da dönemin siyasetçileri ülkede böyle bir hapishane olduğunu reddetmeye devam ediyorlar.

Dönemin başbakanı ve şu an itibarıyla ana muhalefet partisi lideri Leszek Miller böyle bir hapishanenin Polonya'da asla faaliyet göstermediğini iddia ediyor.

Miller söz konusu davanın Polonya'yı radikal İslamcıların hedefi haline getireceği endişelerini de vurguluyor.

Polonya basını ise bu mahkemede ortaya çıkacak yeni bilgiler temelinde, ülkede CIA hapishanesinin kurulmasına izin veren dönemin siyasetçilerinin, yakın gelecekte özel devlet mahkemelerinde sanık sandalyesine oturtulacağına kesin gözüyle bakıyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler