Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Polise saldıran PKK'lı kendini patlattı!

Polise saldıran PKK'lı kendini patlattı!

Polise saldıran PKK'lı kendini patlattı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2695 Beğen : 0

PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis, 1 uzman çavuş ile 1 vatandaş yaralandı. Çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalanırken, bir başka terörist ise yakalanacağını anlayınca üzerindeki bomba düzeneğini infilak ettirdi.

Olay, saat 19.30 sıralarında Viranşehir-Ceylanpınar Karayolunun 9'uncu kilometresinde meydana geldi. Suriye'den Türkiye'ye canlı bomba eylemi yapmak isteyen PKK'lıların geldiği ve Şanlıurfa'ya gideceği bilgisini alan güvenlik güçleri, Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda uygulama noktası oluşturdu.

Saat 19.30 sıralarında kontrol noktasına gelen 63 HY 776 plakalı siyah renkli hafif ticari araç, polisin 'dur' ihtarına uymayarak ateş etmeye başladı. İçerisinde 2 teröristin bulunduğu araçtan açılan ateş, kontrol noktasında bulunan polis memurları Mahmut Ayan ve İsmail Dilhacıoğlu ile uzman çavuş Yusuf Aydoğan'ın yaralanmasına neden oldu. Bu sırada seken kurşunlardan birisi olay yerinin yakınında bulunan akaryakıt istasyonunda çalışan İsmail Güler'e isabet etti.

ÇATIŞMA ÇIKTI, CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Saldırı sonrası araçlarıyla kaçmak isteyen teröristlere güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir terörist yaralı olarak yakalandı. İkinci terörist araçtan inip kaçmaya çalıştı. Teröristin peşinden 'dur' uyarısında bulunan ve ateş eden güvenlik güçlerine yakalanacağını anlayınca üzerinde bulunan bomba düzeneğini infilak ettirip parçalandı.

Yaşanan gelişme sonrası vurularak etkisiz hale getirilen terörist gözaltına alındı. Yaralı polis memurları, uzman çavuş ve sivil vatandaş ise olay yerine çağrılan ambulanslar ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılar burada yapılan ilk müdahale sonrası Şanlıurfa'da bulunan hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan polis memurlarından birisinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

OLAY YERİ ABLUKAYA ALINDI

Çatışma bölgesi abluka altına alınırken, çok sayıda asker ve polis olay yerine gidip önlem aldı. Viranşehir-Ceylanpınar karayolu da ulaşıma kapatıldı. Gelişme sonrası güvenlik güçleri Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar ilçesi, Viranşehir ve Şanlıurfa kent merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı. Üzerindeki düzeneği patlatarak ölen teröristin üzerinde başka bir bomba bulunma ihtimaline karşın ceset üzerinde bomba imha uzmanları tarafından inceleme başlatıldı. Çatışma sonrası Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da olay yerine giderek gelişmeleri takip etti.

POLİSLER KAN İÇİN AKIN ETTİ

Çatışma sonrası Şanlıurfa'ya gelen yaralı polislerin tedavisinde ihtiyaç duyulacak kan için anons yapılıp, polisler hastaneye yönlendirildi. Anons üzerine çok sayıda polis meslektaşlarına kan vermek için hastanelere akın etti. Polis telsizlerinden olası saldırı ihtimaline karşın güvenlik tedbirlerini artırması ve çelik yelek giymeleri de sık sık anons edildi. Kentin giriş ve çıkış noktalarında da polis ve jandarma tarafından uygulama noktaları oluşturuldu. Polis ve jandarmalar kent girişinde tüm araçları durdurup tek tek aradı ve içindekileri kimlik kontrolünden geçirdi.

VALİ: KONUYU ARAŞTIRIYORUZ

Hastanede yaralı polisleri ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kontrol noktasında güvenlik güçlerinin saldırıya uğradığını belirterek, "2 polis, 1 asker ile 1 sivil vatandaşımız yaralandı. 1 terörist ölü, 1 terörist ise yaralı ele geçirildi. Teröristlerin birinin üzerinde tabanca ve bomba bulundu. Yaralı polislerimizden birinin sağlık durumu ağır. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler