Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK'ya karşı dev ittifak

PKK'ya karşı dev ittifak

PKK'ya karşı dev ittifak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2053 Beğen : 0

Şemdinli Kaymakam Mesut Gençtürk, PKK saldırılarını halkın ihbar ettiğini söyledi. Gençtürk, BDP'lilerin çocuklarını dağa kaçırılmasın diye büyük şehirlere yolladıklarını ve aşiretlerin PKK'ya savaş açmak için hazırlandıklarını da açıkladı

PKK, Şemdinli'ye önceki gün 3. kez saldırdı. Hedef yine ilçeyi ele geçirip PKK bayrağı dikmekti. İşte bu saldırının hemen öncesinde 23 Ağustos gecesi Jandarma ihbar hattına Şemdinlili bir vatandaştan gelen 'şehir merkezinde elinde silahlı PKK'lılar var' ihbarı üzerine, merkezdeki güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Eylem ihbarının ardından kentin önemli noktalarını tutan polis ve asker, ihbar edilen sokakta 6 PKK'lıyı tespit etti. Kısa sürede operasyon yapılarak 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

DAKİKALIK BAYRAK DİKİN

PKK'lıların aldığı darbe telsiz konuşmalarına da yansıdı. Vatandaş ihbarıyla saldırı planı bozulan örgüt, Şemdinli bozgununu kapatmak için bayrak dikilmesi talimatı verdi. Kandil'den gelen eylem talimatındaki 'Bayrak dikin dağların birine 1 dakika olsa bile' sözleri telsiz konuşmalarına da takıldı. Öldürülen teröristlerin üzerinden PKK bayrakları çıktı.

AŞİRETLER DE ÖRGÜTE KARŞI

Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, son olayların ardından halkın örgüte karşı büyük bir tepki gösterdiğini söyledi. Gençtürk halkın saldırılardan yıldığını belirterek şunları kaydetti: 'Şemdinli'de halk artık örgütün eylemlerini desteklemiyor. Halk bize destek vermeye başladı. Son dönemde yapılan operasyonların ihbarı Şemdinli halkından bize geliyor. Bu çok anlamlı bizler için. Hatta bazı BDP'liler örgütün çocuklarını dağa götürmesinden endişe ettiği için büyük şehirlere yollamaya başladı. Bölgenin iki büyük aşireti PKK'ya savaş açmaya hazırlanıyor. Bu Şemdinli için fırsattır. Böylesine bir dayanışmayla terörü bölgeden uzaklaştırabiliriz. Şemdinli eskiden beri teröre karşı durmuş bir şehir. Burada örgüte katılım yok. Bu da örgüt tarafından eleştiriliyor. Şemdinli halkı eğitim istiyor, çocuklarını okutmak, batıdaki insanlar gibi yaşamak istiyor.'

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜNÜ ONLARA GÖSTERDİK

Derecik'te Umurlu Karakolu'nun güçlendirilmesi PKK'yı korkuttu. Lojistik sıkıntıya soktu. Bu nedenle eylemlerini arttırdılar, baskı yapmaya çılışıyorlar. Ama Şemdinli halkı barış ve huzur istiyor. PKK'dan bıktı. Biz, devletin gülen yüzünü hülkü gösterdik. Özellikle eğitim yatırımlarımız örgütü çok rahatsız etti. PKK'nın propogandasını yok denecek düzeye indirdik. Bizim Şemdinli halkıyla gönül bağımız var, örgüt bunu artık bozamaz. (Akşam)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler