Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK'lı cenazesinde tuhaf sahneler

PKK'lı cenazesinde tuhaf sahneler

PKK'lı cenazesinde tuhaf sahneler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2397 Beğen : 0

PKK'lı kadın teröristin cenazesinde daha önce görülmedik tuhaflıklar vardı. Erkekler sadece cenaze namazını kıldı, gerisine karışmadı. Tabutu kadınlar taşıdı, mezarı kadınlar eşti, defin işlemini de yine kadınlar yaptı.

Sehi Ormanları'nda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 15 PKK'lı teröristten, Bedriye Aktı ve Özlem Aksat'ın cenazeleri işte böyle tuhaflıklar içinde defnedildi.

Bitlis'in Hizan ile Siirt'in Baykan ilçeleri arasındaki Sehi Ormanları'nda 6 gün önce güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen ve Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan 15 PKK'lıdan büyük bölümü yakınları tarafından teslim alındı.

KADINLAR TOPRAĞA VERDİ

Van'a getirilen teröristlerden Özlem Aksat'ın cenazesi Çaldıran İlçesi'ne götürülerek burada toprağa verildi.

Terörist Bedriye Aktı'nın cenazesi ise Van kent merkezindeki Selimbey Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Katılanların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu cenaze töreninde erkekler cenaze namazını kılarken, kadınlar da yanlarında bekledi. Cenaze namazının ardından Bedriye Aktı'nın sözde PKK bayrağına sarılı tabutunu kadınlar yaklaşık 1 kilometre boyunca omuzlarında taşıdı. Terör örgütü PKK lehine atılan sloganlarla mezarlığa kadar gelen kadınlar, PKK'lı Aktı'nın cenazesini kendileri toprağa verdi.

Kalabalığa konuşan Van Belediye Meclisi üyesi Yıldız Çetin, "Bizler onların sayesinde özgürleşmeyi öğrendik. Onlar Kürt kadınını dünyaya tanıttı. Onlar kimyasalla öldürüldü. Barışın yolu İmralı, Kandil ve Meclis'tir" dedi. Cenazeye katılanlar daha sonra öldürülen PKK'lı Aktı'nın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

YÜKSEKOVA'DA KEPENK EYLEMİ

Bu arada ölü ele geçen 15 terörist arasında bulunan Mayıser Orbay'ın cenazesi de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gönderildi. Terörist Orbay için düzenlenecek cenaze töreni nedeniyle ilçede esnaf kepenk kapattı. Cenaze nedeniyle ilçede gergin bekleyiş başladı.

Bitlis'in Hizan ile Siirt'in Baykan ilçeleri arasındaki Sehi Ormanları'nda 6 gün önce güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen ve Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan 15 PKK'lıdan Yüksekovalı Mayıser Orbay'ın toprağa verilmesinin ardından olay çıktı. PKK'lı Mayıser Orbay'ın cenazesi Kışla Mahallesi Camii'sinde kılınan cenaze namazının ardından, yaklaşık 25 bin kişi tarafından omuzlarda taşınarak 3 kilometre uzaklıktaki Akalın Mezarlığı'na PKK lehine sloganlar atılarak götürüldü. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından kalabalık yeniden slogan atarak ilçe merkezine girmek istedi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde güvenlik önlemi alan polis kalabalığın ilçe merkezine girişine izin vermedi. Arka sokaklardan geçip Cezaevi Kavşağı'nda toplanarak ateş yakan ve slogan atan yüzlerce göstericiye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler de polise taşla karşılık verirken, ilçede olaylar sürüyor.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler