Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK Kato Dağı'nda sabaha kadar kutlama yaptı

PKK Kato Dağı'nda sabaha kadar kutlama yaptı

PKK Kato Dağı'nda sabaha kadar kutlama yaptı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2627 Beğen : 0

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’na çıkan binlerce kişi, PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde yaptığı ilk silahlı eylemin yıldönümünü kutladı. Önceki geceyi dağda geçiren göstericiler tepelere yaktıkları ateşle ’Apo’ yazarak sabaha kadar kutlama yaptı.

Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’na çıkan binlerce kişi, PKK’nın, 1984 yılının 15 Ağustos’unda Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli İlçeleri’nde yaptığı ilk silahlı eylemin 29’uncu yıldönümünü kutladı. 30 yıllık süreçte şiddetli çatışmalara sahne olan Kato Dağı’na 3 gün önce çıkan Beytüşşebaplılar, Marünüs Bölgesi’nde dün akşam, Koma Kato Müzik Grubu’nun verdiği konserle sabah saatlerine kadar eğlendi.

DEV ÖCALAN POSTERİ ATEŞTEN ‘APO’ YAZISI
Renkli yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin oluşturduğu kalabalık gruplar, havaya ateş açarak kutlamaya başladı. Kutlamaların yapıldığı alana, terörist başı Abdullah Öcalan’ın dev posteri, PKK’yı sembol eden paçavralar ve çatışmalarda ölen PKK’lıların fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelere yakılan ateşlerle ’APO’ yazıldığı görüldü. Kürtçe olarak sık sık ’Şehitler ölmez’, ’PKK halktır, halk burada’ sloganları atan kalabalık gruplar, Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre halay çekti. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı kutlamalar sabah saatlerine kadar sürdü.

Saygı duruşu ve Kürt ulusal marşı olarak kabul edilen ’Ey Rakib’ marşının okunmasından sonra, BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, PKK’nın Eruh ve Şemdinli’de yaptığı silahlı eylemlerden söz ederek, örgütün yapısını ve gelinen çözüm sürecini anlattı.

BAKIN NEYİ KUTLUYORLAR!
Kutlaması yapılan PKK saldırıları, 15 Ağustos 1984 tarihinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın emir ve talimatıyla 21:30 sularında Siirt’in Eruh ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçelerine PKK mensuplarınca baskın usulü saldırıdır.

15 Ağustos günü PKK’lı hainler karakollara ve askeri lojmanlara bombalı ve silahlı saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucu nöbetçi er Süleyman Aydın şehit oldu. Ayrıca saldırılar sonucunda 3 sivil ve 9 asker yaralanırken Jandarma birliğine ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme gasp edildi.

Hainler her iki ilçeyi de kısa bir süre işgal ederek ilçe meydanında ve cami minarelerinden propaganda yaptı ve vatandaşlara korku salmak amacıyla tehditlerde bulundu.

Aynı zamanda saldırganlar Ziraat Bankası’nı soymak amacıyla banka personelinin evlerine baskın yaptılar. Bu saldırı PKK’nın yaptığı ilk büyük saldırı olarak kabul edilir. PKK üyelerinin bu saldırının ardından eğitim kamplarının bulunduğu Kuzey Irak’a geri döndükleri iddia edildi.

PKK, 15 Ağustos gününü “ilk kurşun günü” ve “diriliş bayramı” olarak yeni eylemler yaparak kutlama kararı aldı. PKK’lı hainler her yıl 15 Ağustos gününde değişik eylemler yapmaktadırlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler