Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Pankartlar ırkçı, savcı göreve

Pankartlar ırkçı, savcı göreve

Pankartlar ırkçı, savcı göreve
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2405 Beğen : 0

İstanbul’daki Hocalı katliamını anma mitingindeki ırkçı söylem TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AKP’li Ayhan Sefer Üstün’ün de tepkisini çekti.
TBMM’de gazetecileri cevaplayan Üstün, önceki gün İstanbul’da yapılan mitingde Hrant Dink’in katillerinin övüldüğü ve Ermenilere yönelik ırkçı bir dilin kullanıldığının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:
“Ordaki pankartlar da tamamen ırkçı, ayrımcı ve nefret uyandıran ifadeler içermektedir. TCK’da 2005’te bir değişiklik yaptık. Çok açık ayrımcılık yapanların hangi cezaya maruz kalacağı yazıyor. Fakat savcılar bunu uygulamadığı için ayrımcı-ırkçı söylemler devam ediyor. Bizden nefret suçları için kanun çıkartmamızı istiyorlar. Evet nefret suçları ile ilgili kanun çıkartalım. Ama önce mevcut kanunları tatbik edelim” dedi.

“Yapılan işin değerini sıfıra indirdiler”
Hocalı için eylem, hatta daha büyük eylemler yapılabileceğini belirten Üstün, “Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın ama o topluluk, o söylemleri yapanları içinde barındırmamalıydı. Yapılan işin değerini sıfıra indirdi. Türkiye büyük bir devlet olacak diyoruz. Her tür rengi barındıracak diyoruz. Birlikte yaşamak ideali oluşturacağız diyoruz. Ama hâlâ böyle ırkçı söylemlerin olması, başkasına hakaret edilmesi kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.
Üstün, söz konusu mitinge İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katılarak konuşma yaptığı hatırlatılınca “Her kişinin kendi kararıdır. O pankartları gördü mü görmedi mi bilmiyorum. O benim cevaplayabileceğim bir konu değil” karşılığını verdi.
Üstün, Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi’nde tutukluların cinsel taciz, tecavüz ve işkenceye uğradığı iddialarının hatırlatması üzerine, “Üzerine gidiyoruz, olay bazen gerçek dışı çıkıyor. İnşallah gerçek dışı çıkar. Kayıtsız kalamayız bu olaya” dedi.

Sakık: Şahin’i ne zaman görevden alacaksınız?
TBMM İdare Amiri BDP’li Sırrı Sakık ise Başbakan’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Söylemleri ile halkı kin ve nefrete teşvik eden Bakan Şahin’i ne zaman görevden alacaksınız?” diye sordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler