Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Özrün atılan adımlarla geldiği açık

Özrün atılan adımlarla geldiği açık

Özrün atılan adımlarla geldiği açık
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2223 Beğen : 0


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Uludere’ye ilişkin insani noktada üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi. Konu hakkında idari incelemenin devam ettiğini belirten Erdoğan, olayın istismar edilmemesini isteyerek, “Yok şöyle özür dilensin böyle dilensin. Atılan adımlarla o özürlerin dilendiği açıktır” dedi.
Dün akşam Kazakistan dönüşü Atatürk Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan; BDP, MİT’in Oslo görüşmeleri ve açılıma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘Adaleti bekliyoruz’
Bir gazetecinin, “İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere olayıyla ilgili açıklama yaptı ve ‘Özüre gerek yok’ dedi. Parti sözcünüz Hüseyin Çelik de ‘Bu insani bir yaklaşım değildir’ dedi. Bu konuyla ilgili tasarruflarınız nedir?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan şu değelendirmede bulundu:
“AK partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ’dır. Yaptığı açıklamayı arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar. Biz açıklamamızı yaptık. Burada bir hatanın olmuş olabileceğini daha baştan söyledik. Yasanın belirlediği tazminatın çok çok ötesinde bir rakamı açılan hesaplara yatırdık. Bakanlar ve eşlerimiz ziyarete gittiler. İdari inceleme yapılıyor. Adli incelemeler devam ediyor. Kimsenin dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini bekliyoruz. Bizim söyleyeceğimiz budur. Grubumdan da farklı bir açıklama gelmeycektir.”
İçişleri Bakanı Şahin’in açıklamalarının bazı noktalarına da destek veren Erdoğan “Kimsede kalkıp kaçakçılığı meşru gösteremez” dedi.

‘Açılımı biz başlattık’
Bir gazetecinin, MİT’in Oslo görüşmeleri ve açılım sürecine ilişkin sorusu üzerine ise Erdoğan şunları söyledi: “Aynı kararlılıkla o süreç de devam ediyor. Oslo olayı, bunların hepsi, Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizin dışında hükümetimizin görevi devraldığı andan itibaren yol haritası içinde olan düşünceleriydi.”
Başbakan, 4+4+4’le ilgili CHP’yi de samimiyetsizlikle suçladı.

BDP siyaset yapmayı bilmiyor
Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile randevuları İmralı şartına takılan BDP ’yi siyaset yapmayı bilmemekle eleştirdi: “Karşımızdakiler bir defa siyaseti nasıl yapacaklarını veya bu tür müzakereleri nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Eğer siz kalkıp bu müzakereleri bile bir hukuk devletinin içerisinde olması gereken çerçevede değil de farklı talepler için yapacaksanız, o zaman bizim bu kadar boş vaktimiz yok. Bu bir siyasi müzakere değildir, zaman kaybıdır.” MİT’in temaslarını da değerlendiren Erdoğan “Ben, Milli İstihbarat Teşkilatımın mensuplarını Başbakanlığım dönemimde İmralı ’ya gönderdim. Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim. İstihbaratın görevi budur” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler