Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Öğretmenler ‘türbanla’ derse girecek

Öğretmenler ‘türbanla’ derse girecek

Öğretmenler ‘türbanla’ derse girecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2424 Beğen : 0

Bu kapsamda isteyen öğretmenler derslere türban takarak girecek. Erkek öğretmenler okullarına sakal tıraşı olmadan gelecek. Eyleme tüm Türkiye’de bulunan 231 bin Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmen katılacak.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak olan öğrencilere kılık kıyafet serbestisinin ardından öğretmenler için de serbest kıyafet uygulaması istedi. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme ile öğretmen adaylarının başörtüsüyle derslere girebilecek olmasını, atılan bir özgürlük adımı olarak niteleyen Gündoğdu, “Bir diğer özgürlük adımı ise İmam Hatip liseleri ve seçmeli Kur’an derslerinde öğrencilerin başörtüsü takabilecek olmasıdır. 1982 yılından kalan 657 sayılı yasanın Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak, tam özgürlük getirilmesini istiyoruz. Bu amaçla 1982 model, çağdışı, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ni protesto ediyoruz” diye konuştu.
Sendika yöneticilerinin Milliyet’e yaptığı açıklamaya göre, 2 Ocak’ta yapılacak eylem kapsamında isteyen Eğitim-Bir-Sen’li öğretmenler, derslere türban takarak girecek. Erkek öğretmenler okullarına sakal tıraşı olmadan ve kravat takmadan gelecek. Eyleme tüm Türkiye’de bulunan 231 bin Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmen katılacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler