Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Öğrenciler tekme tokad gözaltına alındı

Öğrenciler tekme tokad gözaltına alındı

Öğrenciler tekme tokad gözaltına alındı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2186 Beğen : 0

Samsun’daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bugün açılışa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gelmeden önce protesto gösterisi yapmak isteyen öğrencilere önce özel güvenlik görevlileri, ardından da polis müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakın Suat Kılıç’ın çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi’ne geleceğini öğrenen yaklaşık bir grup öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. ’AKP defol, üniversiteler bizimdir’ pankartı açan öğrenciler sloganlar atarak kampus içerisinde yürümek istedi.

Bu sırada üniversitenin özel güvenlik personeli Ziraat Fakültesi’nin önüne gelen öğrencilere engel oldu. Öğrenciler ile özel güvenlik personeli arasında arbede çıkınca, Çevik Kuvvet polisleri çağrıldı.

Polisin, açılış töreninin yapılacağı Sağlık Meslek Yüksekokulu önüne gitmesine engel olduğu protestocu grup oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Grubu eyleme son vermesi için uyaran polis, ardından müdahale etti. Çıkan arbedede polise direnen 20 öğrenci yaka paça gözaltına alınarak polis minibüsüyle emniyete götürüldü ve haklarında işlem başlatıldı.

Olayın yatışmasından 15 dakika sonra Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç, temel atma programına katılmak üzere kampus alanına geldi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler