Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Öğrenci parasıyla müdüre sekreter!

Öğrenci parasıyla müdüre sekreter!

Öğrenci parasıyla müdüre sekreter!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2052 Beğen : 0

İstanbul'da okulların ihtiyaçları ve okul aile birliği kanalıyla alınan kayıt paraları tartışılırken bir skandal daha patladı. Bazı okul müdürlerinin okul aile birliği parasıyla kendilerine sekreter tuttukları belirlendi.

Skandal, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin başka bir denetim için okulları gezdikleri sırada ortaya çıktı. Müfettişlerden Gülten Akgün ile Seyfettin Cevval; birçok okul müdürü kaynak bulamamaktan, yetersiz kaynaktan şikayet ederken, bazı okul müdürlerinin ise okul aile birliği parasıyla kendilerine sekreter tuttuklarını, memur çalıştırdıklarını tespit etti. Müfettişler tespitlerini bir yazıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Müfettişler uyarı yazısında 'Yıl boyunca soruşturma, inceleme ya da diğer görevler için ziyaret ettiğimiz bazı okullarda, okul aile birliği kaynakları kullanılarak ihtiyaç olmadığı halde ücretli sekreter ve memur çalıştırdığı görüldü. Okul aile birliği kaynaklarının kullanımı mevzuatla belirlenmiştir. Kaynak israfının önlenmesi amacıyla il genelinde önlem alınsın' diye görüş beyan etti.

Olayın üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürlerinin, okul aile birliği aracılığıyla çeşitli görevler için eleman istihdam ettiğini doğrularken, sekreter olarak mı yoksa memur olarak mı çalıştırdıklarını bilmenin mümkün olmadığını belirtti. Bu arada müfettişlerin uyarısında adı geçen okul müdürleri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce incelemeye alındı.

SEKRETER DUVAR OLUYOR

Okul müdürlerinin sekreter çalıştırmalarının doğru olmadığını belirten Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, 'Sekreter, öğretmenle okul müdürü arasında duvar oluyor. Öğrenci de bir türlü sekreteri geçemediği için aslında kapısı açık olan müdüre derdini anlatamıyor. Okul müdürünün sekretere ihtiyacı yok. O kaynağı okulunun başka ihtiyacı için kullanabilir' dedi.

YOKSUL ÖĞRENCİYE HARCANMALI

MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'ndeki 18. maddesine göre birliğin harcamaları belirlenmiş durumda. Buna göre, 'Birlik gelirlerinin; okulun bütçe disiplini çerçevesinde, eğitim ve öğretim giderleriyle maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarına harcanması esastır. Tüm harcamalar, birlik yönetim kurulunun kararıyla yapılır. Birliğin gelirlerinin elde edilmesinde ve harcanmasında görevli ve yetkili olanlar; kaynakların okul ihtiyaçlarına yönelik etkili, verimli ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmasından sorumludurlar.

Kaynak: Akşam



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler