Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ODTÜ'de Sabaha Kadar Çatışma !

ODTÜ'de Sabaha Kadar Çatışma !

ODTÜ'de Sabaha Kadar Çatışma !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1889 Beğen : 0

ODTÜ Ormanı'ndan geçen ve tartışmalara neden olan yol projesinde çalışmalar devam ederken 'Fidanını kap gel' eylemi yapıldı.

ODTÜ'de, yol projesi nedeniyle ağaçların kesilmesini protesto eden bir grup, otoyolun bir kısmının geçtiği ODTÜ Ormanı'na fidan dikme eylemi düzenledi. Yaklaşım bin kişinin katıldığı eylemde, tartışmalara neden olan yol güzergahına çok sayıda fidan dikildi.

Saat 12'de toplanan grup, ellerinde fidanlarla yürüyüşe geçti. Sloganlar ve ellerinde fidanlarla yürüyen grup, yol çalışmasının devam ettiği alanın yanında gelerek fidanları buraya dikti. Belediyeye ait iş makinelerinin çalışmaya devam etmesine tepki gösteren grup, sloganlarla durumu protesto etti. Zaman zaman yol çalışmasında çalışan işçilerle öğrenciler karşı karşıya geldi.

Gerginlik sırasında atılan bir taş, yol çalışması için orada bulunan bir işçiye isabet etti, işçi hafif şekilde yaralandı. Ellerindeki fidanları alana diken göstericiler, yol projesi aleyhine sloganlar attı. Eyleme, CHP milletvekilleri de destek verdi.

EYLEMİNİN ARDINDAN ODTÜ KARIŞTI
Gecenin ilerleyen saatlerinde ODTÜ kampüsü A4 kapısında toplanan öğrenciler, kampüs içerisinde seyreden bir belediye otobüsünü durdurarak, kendilerine barikat yaptı. Öğrencilere çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti.

Bunun üzerine bazı öğretim görevlileri polis müdürlerinin yanına gelerek, polislerin okul dışına çıkmasını istediler. Barikat yapılan otobüsün çekici tarafından çekilmesinin ardından grubun taş atması üzerine çevik kuvvet ekipleri tekrar biber gazı ile müdahale etti.

Müdahale sırasında bir polis helikopteri de projektörle havadan aydınlatma yaparak müdahaleye destek verdi.

Öte yandan çıkan olaylar sonucunda 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın ise polis helikopterinde bulunduğu ve müdahaleyi yönettiği öğrenildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler