Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem O İncil okurdu, ben namazımı kılardım

O İncil okurdu, ben namazımı kılardım

O İncil okurdu, ben namazımı kılardım
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 1 Okunma : 2533 Beğen : 0

Hakan Şükür tartışma doğuracak bir işe daha girişiyor. Kendisine biraz da 'inancı-duruşu' nedeniyle saldırıldığını düşünen Şükür, anılarını yazacak. İtalya ve İngiltere'de yaşadığı 'hoşgörü' örneklerini de anlatacak.

Şu günlerde Meclis'in en tartışmalı ismi şüphesiz ki Hakan Şükür. AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Şükür, futbol yorumculuğuna başlayınca ortalık karıştı. Radikal'den Ömer Şahin günlerdir tartışılan konuda ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti: Hakan Şükür, İtalya anılarını yazıyor!

CHP, önlem olarak kanun teklifi bile verdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Etik değil" diye eleştirdi. Hakan ise, "Beyefendiye sordum, gerisi lafügüzaf" sözleriyle Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yorumcu olduğunu ve durumunun hukuka uygun olduğunu savunuyor.

"ELEŞTİRİLER MUHFAZAKAR KİMLİĞİM YÜZÜNDEN"

Hakan Şükür'le Meclis kulisinde yaptığım sohbette yeni bir uğraş içinde olduğunu öğrendim. Bir kitap hazırlığında. Anılarını yazacakmış. Söylemeye bile gerek yok; Hakan Şükür dendiğinde akla futbolculuğu gelir. Yorumculuğunu tartışmaya açanların bile kabul ettiği bir gerçek var. O, futbol tarihimizin en iyi oyuncularından biri kabul ediliyor. Sırasıyla Torino, Inter, Parma, Blackburn Rovers'ta top koşturmuştu.

Kitapta neler olacağına ilişkin bazı doneler de anlattı. Hakan Şükür, kendisine dönük eleştirilerin birçoğunun 'muhafazakâr' kimliğinden ve 'duruşundan' ötürü olduğu kanısında. Türkiye'de bazı çevrelerin haksız eleştiri ve iftiralarına uğradığını söylerken Batı'nın hoşgörüsünü anlatıyor. Kitabında da yer vereceğini söylediği birkaç anekdotu anlattı.

MANGALDA IZGARA DEĞİŞİYORMUŞ

Hakan Şükür, 2000-2002 yıllarında Inter'de oynamıştı. Takım arkadaşları arasında o zaman dünyanın 1 numarası olan Ronaldo ile Zamarano, Seedorf gibi yıldızlar vardı. Farklı inanç grubundan futbolcular. Inter başkanı ve kulüp yönetimi Müslüman Hakan Şükür'ün inancını özgürce yaşaması için elinden geleni yapmış. Hatta, takım yemeklerinde Hakan Şükür için domuz etinin değdiği mangalın ızgarası bile değiştirilip, başka ızgarayla mangal yapılıyormuş.

"TÜRKİYE'DE BU HOŞGÖRÜ YOK"

Hakan Şükür, Avrupa kulüplerinde inancından dolayı büyük saygı gördüğünü söylüyor. Odasında namazını sürekli kılarmış. Bazen Katolik takım arkadaşları namaz saatlerini hatırlatırmış. Takım arkadaşları "Şarap niye içmiyorsun?" diye merak etmiş, gerekçesini dinleyince hiçbiri sorgulamamış, yadırgamamış. Halen GS'de kaleci antrenörü olan Taffarel ile yolları İtalya'da da kesişmişti. "Taffarel iyi bir Katolikti. Aynı odada o İncil okurdu, ben namazımı kılardım" diyen Şükür, Türkiye'de aynı hoşgörünün olmamasından yakınıyor.




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • alparslan bozkurt

    alparslan bozkurt

    yine alet edin bakalım dinimizi. benden zorla vergi alacaksın sonrada vekil maaşından hariç birde çene yaptığın için 200binlira alacaksın. o kadar inancın varsa haram olsun kursağından gçen benim vergi payım

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler