Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhaliflerin tutuklanması Bangladeş'i karıştırdı

Muhaliflerin tutuklanması Bangladeş'i karıştırdı

Muhaliflerin tutuklanması Bangladeş'i karıştırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2086 Beğen : 0

33 üst düzey muhalefet liderinin geçen ay hükümet karşıtı bir grev sırasında çıkan olaylara karışmakla suçlanmasının ardından Bangladeş'te yeniden genel grev yapılacak.

Başkenti Dakka'da bugün grev çağrısı yapan ana muhalefet Bangladeş Ulusal Partisi (BNP), liderinin ortadan kaybolması üzerine başlattıkları "meşru protestonun" mahkeme kararlarıyla ezilmeye çalışıldığını, suçlamaların "siyasi amaçlı" olduğunu söyledi. BNP sözcüsü Nazrul İslam Han, 33 yönetici hakkındaki suçlamaları "Kesinlikle inanılmaz ve uydurma" olarak niteledi.

Tutuklamaların ardından, Dakka'daki mahkeme dışında öfkeli sahneler vardı.

Polis öfkeli göstericilere sert müdahale ederken, başkentte ve siğer bazı şehirlerde araçların yakıldığı bildirildi.
ATN Bangla televizyonu bazı muhalefet destekçisi eylemcinin tutuklandığını söyledi.

SİYASİ KAYIPLAR

Tutuklananlar asrasında Mirza Fakrul Alamgir, BNP sekreteri Haleda Zia ile eski Dakka belediye başkanı Sadık Hussain de bulunuyor.

Bangladeş'te anamuhalefetteki Bangladeş Ulusal Partisi ve İslam Cemaati dahil olmak üzere 17 müttefiki, liderlerinden birinin kaybolmasını protesto etmek için tüm ülkede gösteriler düzenliyordu.

Muhalefet, Elias Ali'nin 17 Nisan'da kaybolmasından hükümeti ve istihbarat servislerini sorumlu tutarken, Bangladeşli yetkililer bu iddiaları reddediyor.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, Bangladeş'te son dönemde kaybolan kişilerle ilgili endişelerini dile getirmiş, ülke yönetimine bunları araştırması çağrısında bulunmuştu.

Yerel insan hakları örgütü Ayn-o Saliş Kendra'ya göre, ülkede bu yıl 22 kişi kayboldu. Bir diğer örgüt Odhikar, 2010 yılından bu yana Bangladeş'te çoğu siyasetçi 50'den fazla kişinin kaybolduğunu belirtiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler