Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhaliflere Atılan Top Türkiyeyi Vurdu

Muhaliflere Atılan Top Türkiyeyi Vurdu

Muhaliflere Atılan Top Türkiyeyi Vurdu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2321 Beğen : 0

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle 4'ü çocuk 1'i kadın 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin anne ve çocukları olduğu öğrenildi. 2'si ağır 8 kişi ise yaralandı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre askeri araçlar Akçakale'ye doğru harekete geçti

Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü. İstasyon Caddesi'ne düşen mermi bir evin üzerinde infilak etti. Evin içinde bulunan dört çocuk ve anneleri olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları bir top mermisi düştükten sonra olay yerinin güvenlik çemberine alındığını ancak daha sonra düşen başka bir top mermisi ile ölü ve yaralıların olduğu ifade etti.

Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtilirken, yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı bildiriliyor.

BAŞKA TOP MERMİSİ TEDİRGİNLİĞİ YAŞANIYOR

Vatandaşların şu anda büyük tedirginlik içinde olduğu belirtilirken, endişeler arasında başka top mermilerinin de düşeceği bulunuyor.

Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgere gitmeleri konusunda uyardı.

Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.

Yaklaşık 20 gündür Suriye ordusu ile muhalifler arasında sıfır noktasında çatışmalar yoğun olarak yaşanıyordu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde akşam saatlerinde Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki İstasyon Caddesi’ne düşen top mermisi tek katlı evin önünde infilak etti. Patlamada evlerinin kapısı önünde bulunan Zeliha Timuçin ve kızı Emine ile Gülşen Özer ve kızı Zemzem olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Aralarında Timuçin ve Özer aileleri fertleri ile polislerin de bulunduğu 13 kişi yaralandı. Yararlılardan durumu ağır olanlar Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişinin de hastanede yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

TOP SESLERİ SUSMUYOR

Sınırın Suriye tarafında ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar nedeniyle akşam saatlerine kadar Akçakale’den duyulan top sesleri ise susmadı. Her an ilçe merkezine top ya da havan mermisi düşme ihtimaline karşı, sürekli anons yapılırken akşam saatlerinde sokaklar boşaldı. Çok sayıda Akçakaleli de otobüs, minibüs ve otomobillerle panik halinde ilçeyi terketti.


CHP HEYET GÖNDERİYOR

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu da 5 kişinin yaşamını yitirdiği Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne heyet gönderilmesini kararlaştırdı. Heyete Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun başkanlık etmesi kararlaştırılırken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da heyette yer alacak. Heyet, yetkililer ve halkla görüşerek hazırlayacağı raporu Kılıçdaroğlu’na sunacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler