Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Mısır 'İsrail mektubunu' yalanladı, İsrail ısrarcı

Mısır 'İsrail mektubunu' yalanladı, İsrail ısrarcı

Mısır 'İsrail mektubunu' yalanladı, İsrail ısrarcı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2342 Beğen : 0

Dün, İsrail Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den 'bölgesel barışa duyduğu arzuyu' ifade eden bir mektup aldığını söylemişti. Kahire ise böyle bir mektubun gönderilmediğini bildirdi.

İngilizce yazılan ve Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği'ndeki İsrail Başkanlığı ofisi tarafından basına açıklanan mektupta, “İsrail halkıda dahil olmak üzere, bölgedeki tüm halkların güvenliği ve istikrarı için Orta Doğu Barış Sürecini tekrar doğru hattına sokmak için en güçlü çabamızı sarf edeceğimizi ümit ediyorum” ifadesi bulunuyordu.

Mısır mektuba “uydurma” dedi
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsü Yaser Ali ise mektubu “uydurma” olarak niteledi ve İsrail basınını böyle bir mektubu imal etmekle suçladı.

Şimon Peres'in ismini vermeyen bir görevlisi ise, mektubun Peres'in yardımcılarının eline Mısır Büyükelçiliği'nin resmi bir görevlisi aracılığıyla geçtğini söyledi. Yine yetkiliye göre, İsrail mektubu kamuoyuna duyurmak için izin istedi ve Muhammed Mursi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte döküman yayınlandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler