Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Miras mı politik bir kavga mı?

Miras mı politik bir kavga mı?

Miras mı politik bir kavga mı?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2755 Beğen : 0

Geçen yıl hayata veda eden Necmettin Erbakan’ın çocukları miras yüzünden karşı karşıya geldi. Erbakan’ın kızı Zeynep Erbakan’ın kardeşleri Elif ve Fatih Erbakan hakkında suç duyurusunda bulunması sadece bir ‘miras’ kavgası olarak değil, Saadet Partisi’nde ‘politik’ hesaplaşma olarak da görülüyor. Zeynep Erbakan’ın suç duyurusuyla ilgili verdiği ifadede Saadet Partisi’nin güçlü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk ve Recai Kutan’ın ‘tanık’ olarak dinlenmesini istemesi ‘politik hesaplaşma’nın işareti olarak yorumlanıyor. Kulislerde Fatih Erbakan’ın partinin başına geçmek istediği, bu nedenle Oğuzhan Asiltürk’ün tepkisini çektiği konuşuluyor. Asıltürk, Erbakan’ın çocuklarının parti için toplanan parayı zimmetine geçirdiği iddiasında bulunmuştu.

Erbakan’ın avukatı: Maliye haczetti
Necmettin Erbakan’ın avukatı Yaşar Gürkan, ‘kayıp trilyon’ davası çerçevesinde Maliye Bakanlığı’nın Erbakan’ın üzerine kayıtlı bütün gayrimenkulleri, banka hesaplarını incelettiğini ve gayrimenkullere haciz koyduğunu söyledi. Yaklaşık 12 milyon lira olan borcun yarısının ödendiğini, yarısının hâlâ durduğunu anlatan Gürkan, Maliye’nin incelemesi sırasında Balgat, Mesa ve Altınoluk’taki evlerin haciz edildiğini belirtti. Zeynep Erbakan’ın iddialarının hatırlatılması üzerine Gürkan, “Maliye her şeyi A’dan Z’ye inceledi, haczedilen evler çıktı” dedi. Şirketlerin şahıslarla ilgili olduğunu söyleyen Gürkan, söz konusu yalının da tahminince şirketin gayrimenkulu olduğunu söyledi. Gürkan ‘kayıp trilyon’ davasında iki mağdur olduğunu, birisinin Erbakan, diğerinin de Rıza Ulucak olduğunu ifade etti. Ulucak’ın da 3 evinin hacizli olduğunu anlatan Gürkan, Ulucak’ın bu olaylardan sonra bitkisel hayata girdiğini ve aklını kaybettiğini söyledi.

İşte tartışılan malvarlığı
Zeynep Erbakan ifadesinde, İstanbul Kanlıca’da bir yalı, Ankara Yenimahalle’de bir bina, Milda Kağıt ve Konya Un Sanayi’nin babası Necmettin Erbakan’a ait olduğunu iddia ediyor. Milda Kâğıt 1994 yılında Milda Kâğıt Sanayi olarak kuruldu. Daha sonra Özelleştirme İdaresi’nden Giresun SEKA fabrikası alındı. 2003’te alınan fabrika fazla çalıştırılmadı ve kapandı. İşçilerinin tazminatlarını ödemediği için davalık oldu, fabrikanın malzemeleri hurdaya çıkarıldı ve satıldı. Şu anda sadece arsası ve fabrika binası var. 700-800 dönümlük arsa imarsız. Bu haliyle bile değerinin 70-80 milyon TL civarında olduğu söyleniyor. Milda Kâğıt’ın ortakları Adnan Simit, Osman Oktay ve Mehmet Altınöz (damat). Osman Akgün de denetçi. Şirket faal gözükse de son birkaç yıldır çalışmıyor. Giresun şube olarak gözüküyor, merkezi Ankara’da. Milda Kağıt, Necmettin Erbakan’ın Maliye ile anlaşmasından sonra da gündeme gelmişti. Peşinat olarak ödenen 1 milyon liranın bu şirket aracılığıyla damat Mehmet Altınöz tarafından yatırıldığı konuşulmuştu.
Konya Un Fabrikası’nda ise Fatih Erbakan hissedar. 24 Temmuz 2008 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde şirketin unvanı ‘Konya Un Sanayi İşletmeleri ve Ticaret Anonim Şirketi’ olarak değiştirildi. Bu değişiklik sırasında Fatih Erbakan da ‘kurucu’ olarak ortaklar arasında girdi. Diğer kurucu ortaklar Mehmet Altınöz, Beşir Darçın, Adnan Simit, Osman Akgün, Mehmet Büyükkıvanç. İlk üç yıl için yönetim kurulu üyeleri ise Beşir Darçın, Adnan Simit ve Mehmet Büyükkıvanç olarak belirlendi.

Saadet Partisi’nde kim nerede görevli?
Oğuzhan Asiltürk: Genel İdare Kurulu
Fatih Erbakan: Genel Başkan Danışmanı,
Başkanlık Divanı Üyesi
Rabia Elif Erbakan Altınöz: Genel İdare Kurulu
Zeynep Erbakan: Kadın Kolları Başkanı



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler