Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Milletvekilinden tüyler ürperten iddia!

Milletvekilinden tüyler ürperten iddia!

Milletvekilinden tüyler ürperten iddia!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2299 Beğen : 0
İzmir'in Aliağa İlçesi’ndeki Yenişakran Kapalı Cezaevi’ni, CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonuyla gezen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli iddialara yer verdi. Özel, "Çıplak olarak aranmak istenmeyen kadınlara şiddet uygulanıyor ve kızarıklıkları geçinceye kadar bekletiliyor daha sonra doktora gönderiliyor. Kadınlara fiziksel ve pisikolojik şiddet uygulanıyor" dedi.
CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu ile dün (Pazartesi) İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki Yenişakran Kapalı Cezaevi’ne giden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün yazılı basın açıklamısı yaptı. Açıklamasında çeşitli iddialara yer veren Özel, cezaevinde görüştükleri kadın mahkumların kendilerine aktardığı sıkıntıları dile getirdi. Özel, "Osmaniye Cezaevi’ne yapmış olduğumuz ziyarette de karşılaşmış olduğumuz ve cezaevi yönetiminin ’RoboCop’ dediği ve ’A Takımı’ olarak adlandırılan acil müdahale mangasıyla burada da karşılaştık."

"ÇIRILÇIPLAK SOYUP ARANIYORLAR"
Cezaevinde ilk girişte kadın mahkumları çıplak aramaya tabi tutan yönetimin, tutuklu-hükümlü kadınların bu duruma ’İnsan haklarına aykırı’ diye itiraz ettiklerinde çok sert bir müdahale ile karşılık verildiğini söyleyen Özel, vücutları yara bere içinde olan kadınların kızarıklıklar geçene kadar bekletildiğini ve ondan sonra doktora gönderildiğini iddia etti. Açıklamasında, kadın mahkumların yüzlerindeki ve vücutlarındaki önemli darp izlerinin raporlara geçirilmediğini, tırnak izlerinin az bir kısmının doktor raporlarına yer aldığını söyleyen CHP'li milletvekili Özel, kadınlara psikolojik ve fizilsel şiddet uygulandığını ifade etti.

"YEMEKLER YENMEYECEK DERECEDE"
Cezaevinde kullanılan plastik çatal ve kaşıkların yemek sırasında kırıldığını da öne süren Özgür Özel, pek çok cezaevinde metal çatal bıçağa izin verilirken Yenişakran Kapalı Cezaevi’nde kadın mahkumlara dayanıksız malzemeden olan plastik çatal-bıçakların dağıtıldığını ve bunların yemek sırasında kırıldığını anlattı. Özel, cezaevindeki yemeklerin yenmeyecek kadar yağlı olduğunu ifade ederek, yemeklerden kıl, böçek gibi şeylerin çıktığını söyledi. Özel açıklamasında şunları söyledi;

"Hasta tutuklu ve hükümlülerin sevklerinde de gecikmeler ve büyük karışıklıklar yaşanıyor. Acil bir durumda ’ölümcül olmadıktan sonra acil doktora çıkamazsın’ deniliyor. Ayrıca, mahkumların sağlık dosyalarına bakıp daha önceden yarası varsa ya da ameliyat geçirmişlerse girişte ameliyatlı bölgeye özellikle vuruluyor. Örneğin, "Senin karnın acıyor muş öyle mi’ deyip sonra oraya yumruk atıldığı oluyor. Bu durum bile özel işkence yöntemlerini geliştirmiş olan cezaevindeki kötü muamelenin ulaştığı boyutun da ciddiyetini gösteriyor"



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler