Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Microsoft tüm Balyoz tutuklularına tahliye getirebilir

Microsoft tüm Balyoz tutuklularına tahliye getirebilir

Microsoft tüm Balyoz tutuklularına tahliye getirebilir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3921 Beğen : 0

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Yargıtay aşamasında olan Balyoz davasıyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde mahkemeye gönderilen bir belge belki de Balyoz davasında yargılanan başta havacılar ve denizciler olmak üzere birçok askerin serbest kalmasına yol açacak.


‘CALİBRİ FONTU’
Vatan gazetesinin haberine göre davayla ilgili yeni gelişme, daha önce gündeme gelen, Balyoz Darbe Planı metninde kullanılan fontla ilgili. Sanıkların talebiyle daha önce hazırlanan bilirkişi raporlarında, metinde kullanılan ‘calibri fontu’nun Microsoft tarafından 2007 yılında üretildiği, oysa darbe metninin 2003’te oluşturulduğu kaydedilmişti. Bu iddialar resmi olarak mahkeme tarafından hiçbir zaman kabul edilmediği gibi raporlar resmi delil stasüsü kazanmadı. Bunun üzerine, davanın sanıklarından Beyazıt Karataş, Adalet Bakanlığı ’na, bu uygulamalar yüzünde tazminat davası açmıştı. Karataş, adil yargılanma hakkının engelendiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Dava ise 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 200/376 Esas numarası ile görülmeye başladı. Karataş’ın avukatı Haluk Pekşen bundan sonraki gelişmeyi şöyle anlatıyor: “Darbe planının metni olduğu söylenen belgenin yazıcı çıktıları Microsoft firmasına yollandı. Burada kullanılan yazı karakteri soruldu. Microsoft tarafından bunun Calibri fontu olduğu belirtildi. Ayrıca bu fontun 2007’de piyasaya sürüldüğü ifadesi de yer aldı. Böylece bu belge ‘resmi delil’ statüsü kazandı.”


‘FONT DEĞİŞİKLİĞİ TESPİT EDİLEBİLİR’
Avukat Pekşen şunları söyledi: “ TÜBİTAK raporuna göre CD’ler 2003 yılında kapandı. Öleyse bu fontun işi ne? Bugün Yargıtay 9. Ceza’ya müvekkilimin bırakılması için itirazda bulunacağım.” Pekşen’e Balyoz savcısının “CD’ler 2007’ye kadar hep yenilendi” ifadesini hatırlatıp, ‘Bu yenile sırasında font da değiştirilmiş olamaz mı?’ diye sorduğumuzda, “Microsoft, font değişikliği varsa tespit edileceğini bildiriyor. Ancak şimdiye kadar font hiç araştırılmadı. Araştırılırsa zaten sonra üretildiği ortaya çıkacaktı” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler