Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Medya olmasa 28 Şubat olmazdı

Medya olmasa 28 Şubat olmazdı

Medya olmasa 28 Şubat olmazdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2509 Beğen : 0

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş başkanlığında toplanarak, gazeteci yazarları dinledi.

Dinlenen gazetecilerden Yavuz Donat, 28 Şubat sürecindeki 'medya desteği'ne işaret ederek, "Bir takım STK ve kanaat önderlerinin katkıları olmasaydı, medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi'' dedi.

Sürecin önemli aktörlerinden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın kendisine "Şubat'ta kıyamet kopacak'' dediğini aktaran Donat şunları söyledi:

''Muhalefet partilerinden birinin lideri çıktı dedi ki televizyonda, 'Profesör Çiller, hocanın müridi olmuş, siyasetin Fadime'sidir.' Böyle birisi televizyona çıkıyor, bunu söylüyor, bunu yayınlayabiliyoruz. İnsanların birbirinin ne dediğini dinlemesi kopmuştu. Yürüyüşler yapılıyor, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı, 'Generalin ağzına kilit vuramam ki' diyor. Bu durumda benim gördüğüm şu, 28 Şubat göz göre göre geldi, önlenmesi için de ciddi bir gayret gösterilmedi.

İşin içinde siyasetçinin eli ve ayağı olmasaydı, bir takım STK ve kanaat önderlerinin katkıları olmasaydı, medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi.''

Komisyon ayrıca gazeteciler Kadir Çelik, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Fehmi Koru gibi isimleri de dinledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler