Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Mazgirt'te müftüye tepki yürüyüşü

Mazgirt'te müftüye tepki yürüyüşü

Mazgirt'te müftüye tepki yürüyüşü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2574 Beğen : 0

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'nde bir grup, ilçe halkına hakaret ettiğini ileri sürdükleri Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar'ı protesto yürüyüşü yaptı. Tunceli Valiliği de Müftü Yaşar'la ilgili iddialar idari soruşturma başlattı.

Mazgirt'in Akpazar Beldesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Anadolu Lisesi'ne ziyarete giden Müftü Yaşar öğretmenlerle konuşurken iddiaya göre ilçe gençlerini 'uygunsuz hareketlerde bulunmakla' suçlayarak, "19-23 yaş grubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor. Öyle şeyler yapıyorlar ki, dilim varmıyor söylemeye" dedi. Öğretmenler de Müftü Yaşar'ın bu sözlerini tutanakla okul yönetimi aracılığı ile Mazgirt Kaymakamlığı ve Tunceli Milli EğitimMüdürlüğü'ne iletti.

Olayın duyulması üzerine Mazgirt Belediye Başkanı ÖDP'li Tekin Türkil, DBP İlçe Başkanı Ali Rıza İlbey, kadın , çocuk ve eğitimcilerden oluşan bir grup, Müftü Yaşar'ı protesto yürüyüşü yaptı. Ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüyüşe geçen grup Mazgirt Kaymakamlığı önüne gelip oturma eylemi yaptı.

Burada yapılan konuşmalarda Müftü Muhammet Yusuf Yaşar'ın sözlerinin kabul edilemeyeceği ileri sürülerek, "Müftünün öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmalar, yenilir yutulur cinsten değil. Derhal görevden el çektirilmeli ve il dışına gönderilmelidir, bir dakika daha ilçede bekletilmemelidir" dedi.

DBP İlçe Başkanı Ali Rıza İlbey de, "Bir an önce bu şahsın halkımızdan özür dilemesini ve görevinden alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.


VALİLİK AÇIKLAMASI
Tunceli Valiliği de yazılı açıklama yaparak Müftü Muhammet Yusuf Yaşar hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Açıklamada, "Valiliğimizce bahsi geçen olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır. Konuyla ilgili kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir" denildi.

Bu arada Mazgirt Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar izne ayrıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler