Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Mardin'de mayınlı tuzak: 1 asker yaralı

Mardin'de mayınlı tuzak: 1 asker yaralı

Mardin'de mayınlı tuzak: 1 asker yaralı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2274 Beğen : 0

Bir grup PKK'li dün akşam saatlerinde Mardin-Diyarbakır karayolunu 20'inci kilometresindeki Akrecde Geçiti Mevkii'nde kesti.

Yoldan geçen araçları durdurup yolcular üzerine kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapan PKK'lilerin bir kısmı daha sonra kaçtı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye askerler sevkedildi. PKK'liler bölgede daha önceden karayoluna tuzakladıkları mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamada 1 askerin yaralandığı öğrenildi. Bölgeye takviye birlikler gönderilirken, kaçmaya çalışan PKK'lileri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Kirpi faciayı önledi

Mardin-Diyarbakır yolunu kesip, gelen güvenlik güçlerine karayolu üzerinde mayınlı tuzak kuran PKK'lıların infilak ettirdiği patlayıcının 80 kilodan fazla olduğu belirlendi. Tahrip gücü yüksek olan patlayıcının çiviler ve metal parçaları ile de desteklediği ortaya çıktı.

PKK'lıların mayınlı saldırısında bomba ve patlayıcılara dayanıklı olan Kirpi adı verilen araç sayesinde saldırıda bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Patlamada Kirpi aracında hasar meydana gelirken, içinde yaralanan 1 askerin durumunun iyi olduğu bildirildi. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker tedavi altına alındı.

Bölgede kaçan PKK'lileri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon kapsamlı şekilde sürdürülüyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler