Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Mahkeme 7.5 saat ne görüştü?

Mahkeme 7.5 saat ne görüştü?

Mahkeme 7.5 saat ne görüştü?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2525 Beğen : 0

CHP Milletvekili Suha ALDAN "Zaten verilen cezalar birbirine yakın ve aynıydı. Uzun süredir süren bir mahkemenin 7.5 saatte karar alması da düşündürücüdür. Bu kararlar üstünde hükümetin etkisi olduğunu tahmin ediyorum.Keza başbakan ABD seyahatini iptal etmesi de düşündürücüdür." DEDİ.

Tarihi davada karar açıklandı. Balyoz Davası'nda komutanlar en üst sınırdan cezalara çarptırıldılar. CHP'nin hukukukçu vekillerinden Muğla Milletvekili Ömer Suha ALDAN'a mahkumiyet kararını yorumladı.

İşte ALDAN'ın yorumu;
Savunma tüm dünyada evrensel hukuk çerçevesinde en doğal hak görülür. Fakat bu anlamda sanıkların ve avukatların istekleri yerine getirilmedi. Ne yazık ki savunma hakkı ihlal edildi. Bilgisayar çıktıları delil sayıldı. Bir insanın bir suç işlemeye niyeti olup da hangi anda eylemin suç unsuru veya teşebbüssü anlamına gelir konusunda da mahkemenin hata yaptığını düşünüyorum. Hukuki açıdan düşüncem bu. Siyasal açıdan da düşüncem ise dün 7.5 saat görüşüldü. Zaten verilen cezalar birbirine yakın ve aynıydı. Uzun süredir süren bir mahkemenin 7.5 saatte karar alması da düşündürücüdür. Bu kararlar üstünde hükümetin etkisi olduğunu tahmin ediyorum.Keza başbakan ABD seyahatini iptal etmesi de düşündürücüdür.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler