Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Lübnan'da 100 binler toplandı

Lübnan'da 100 binler toplandı

Lübnan'da 100 binler toplandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2141 Beğen : 0

Associated Press’in ele geçirdiği bir Dışişleri Bakanlığı Durum Raporu’nda Beyrut Büyükelçiliği’nin “acil durum prosedürlerini değerlendirdiği ve gizli belgeleri imha etmeye başladığı” belirtildi.

Raporda ayrıca Büyükelçilik’in Lübnanlı çalışanlarının protestolar nedeniyle evlerine erkenden gönderildiği ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise çok iyi korunan büyükelçilik binasında şu an için bir tehlike olmadığına, binanın gösterilerin yapılacağı yerden en az 1 saat uzakta olduğuna dikkat çekti.

BİNGAZİ'DE BAZI BELGELER KAYIP
Geçtiğimiz hafta başta Mısır ve Libya olmak üzere birçok ülkede düzenlenen gösterilerde, protestocular ABD’nin ve diğer ülkelerin diplomatik misyonlarına saldırmış, Bingazi’de ABD Büyükelçisi dahil dört elçilik çalışanı hayatlarını kaybetmişti.

Saldırıdan birkaç gün sonra Independent gazetesi Bingazi’deki saldırıda konsolosluk için çok önemli bazı hassas belgelerin kaybolduğunu bildirmişti. Bu belgelerde, ABD ile çalışan Libyaların isimlerinin yer aldığı ve bu kişilerin radikal bir grubun hedefi haline gelebileceği belirtiliyordu.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bu olayların ardından bütün ABD büyükelçiliklerine ve konsolosluklarına güvenlik durumlarını denetleme emri verildiğini aktardı. Yetkili bu değerlendirme sonucu bazı misyonlarda gizli belgelerin imha edildiğini belirtti ancak Beyrut Büyükelçiliği dışında hangi misyonlar olduğunu söylemedi.

NASRALLAH ÇAĞRI YAPMIŞTI
Lübnan’da bugün düzenlenen protesto gösterilerinin çağrısını dün Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah yaptı.

Nasrallah bugün de söz konusu gösteriye katıldı. Meydanda toplanan 100 binlerce taraftarına seslenen ve 15 dakikalık bir konuşma yapan Nasrallah, “Bu Müslüman dünyasının tamamında davam etmesi gereken, Allah’ın resulünü savunmaya yönelik ciddi bir hareketin başlangıcıdır. Kanımız akmaya devam ettikçe peygamberimize yönelik aşağılamalar konusunda sessiz kalmayacağız” dedi.

asrallah konuşmasında, “Resullullah, senin için ölürüz, kanım canım sana feda olsun” derken Müslümanların Masumiyeti filmini de “İslam’a bugüne kadar yöneltilmiş en büyük saldırı” olarak nitelendirdi. Hizbullah lideri, “Amerika, ABD şunu anlamalı: Bu filmin tamamını yayınlamak dünya genelinde tehlikeli, çok tehlikeli sonuçlar yaratacaktır. Halklarımız ve hükümetlerimiz uluslararası kamuoyuna üç dine yönelik hakaretlerin ulusal ve uluslararası hukukta yasaklanması için baskı yapmalı” ifadelerini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler