Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Londra'da 'İslamcı saldırıda' öldürülen kişi asker

Londra'da 'İslamcı saldırıda' öldürülen kişi asker

Londra'da 'İslamcı saldırıda' öldürülen kişi asker
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2237 Beğen : 0

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün sokak ortasında satırlı bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürülen kişinin asker olduğu resmen açıklandı.

Olayı "terör eylemi" olarak değerlendiren hükümet, Londra ve civarındaki kışlalarda güvenlik önlemleri arttırıldı.

Başbakan David Cameron da Fransa'ya yaptığı geziyi yarıda keserek Londra'ya döndü, kriz komitesini toplayarak alınacak önlemleri değerlendirdi.

Bu arada bu sabah Londra'nın güneyinde bir eve baskın düzenleyen polisin, dört kişiyi sorgulamak üzere götürdüğü belirtiliyor.

Resmen açıklanmamakla birlikte kaynaklar, zanlıların Nijerya kökenli İngiliz vatandaşı olduklarını, ancak Nijerya'daki Boko Haram gibi cihatçı gruplarla ilişkili olduklarının düşünülmediğini açıklıyor.

İstihbarat ve polis yetkilileri bu saldırının iki kişinin bireysel eylemi mi yoksa daha geniş kapsamlı bir planın parçası mı olduğunu araştırıyor.

Zanlılar hastanede

Saldırı dün öğleden sonra Londra'nın güneyindeki Woolwich semtindeki kışlanın yakınlarında gerçekleşti.

Görgü tanıkları iki saldırganın olay sırasında "Allahu Ekber" diye bağırdıklarını ve sonra da İngiliz askerlerin Irak ve Afganistan'da yaptıkları hakkında nutuk attıklarını söylüyor.

Satır ve bıçaklar kullanan saldırganların elinde bir tane tabanca da olduğu belirtiliyor.

Cinayetin ardından kaçmaya teşebbüs etmeyen saldırganlar, çevredeki insanların fotoğraflarını çekmesine izin verdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen saldırganlar geceyi hastanede gözetim altında geçirdi. Birinin durumunun ciddi olduğu açıklandı.

'Asla güvende olmayacaksınız'

Zanlıların kurbana önce bir araçla çarpıp, daha sonra bıçak ve satırla saldırdığı ve cesedi yolun ortasına sürüklediği düşünülüyor.

Zanlılardan biri daha sonra elindeki kanlı bıçağı bırakmadan çevredekilere hitap ederek "Kadınlar bu olaya tanık olduğu için özür dileriz ama bizim topraklarımızda da kadınlar bunlara tanık oluyor. İngiliz askerleri her gün Müslümanları öldürdüğü için bunu yaptık. Bizi rahat bırakıncaya kadar sizinle savaşacağız. Asla güvende olmayacaksınız." dedi.

Çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntüler, dün gece ITV kanalında yayınlandı.

Görgü tanığı bir kadın da saldırganın "Onu öldürdüm çünkü o da Müslümanları öldürüyordu. Irak'ta ve Afganistan'da Müslümanların öldürülmesinden bıktım." dediğini ifade etti.

Başbakan Cameron, olay sonrasındaki ilk açıklamasında "Terör karşısında eğilmeyeceğiz" dedi.

Camilere saldırı

Bu arada iki ayrı kişi olay sonrasında camilere saldırıda bulundukları için tutuklandı. Saldırganlardan birinin dün gece Essex'te bir camiye bıçakla girip kundaklamaya teşebbüs ettiği belirtildi.

İngiltere Müslümanlar Konseyi, saldırıyı "barbarca bir eylem" diye niteledi ve İslam'da yeri olmadığını ifade etti.

Olayın duyulması üzerine, İslam karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği (EDL) taraftarı 250 kişi, yüzlerinde siyah maskelerle Woolwich'te gösteri yaptı ve polisle çatıştı.

İngiltere Müslümanlar Konseyi'nden Faruk Murad, EDL'nin gösterisinden endişe duyduklarını ifade etti.

Her tür şiddete karşı olduklarını belirten Murad, "Bu tür saldırılar olduğunda radikal sağın da hortlaması tehlikesi sözkonusu" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler