Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Libya'da UCM görevlileri serbest

Libya'da UCM görevlileri serbest

Libya'da UCM görevlileri serbest
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2230 Beğen : 0

Casusluk yaptıkları gerekçesiyle Libya'nın Zintan şehrinde gözaltında tutulmakta olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) dört üyesi serbest bırakıldı.

Açıklama, Uluslararası Ceza Mahkemesi başkanı Sang-Hyun Song'un Libya ziyareti sırasında yapıldı.

UCM hukukçuları, yönetimden uzaklaştırılarak öldürülen Albay Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi, Zintan kentinde ziyaret ettikleri sırada, casusluk yapmakla suçlanarak gözaltına alınmışlardı.

BBC'ye göre, Libya Başsavcılığı, dört hukukçunun ülkeden ayrılabileceklerini açıkladı.

Söz konusu hukukçuların 23 Temmuz'da Trablus'ta yapılacak son duruşmaya katılmalarının beklendiği ama şahsen katılmayacak olsalar da, gıyaplarında karar alınacağı kaydedildi.

Song, Zintan'da düzenlediği basın toplantısında, UCM heyetinin yarattığı sorunlardan dolayı Libya yetkililerinden özür diledi ve dört hukukçunun serbest bırakılmasının sağlanması dolayısıyla teşekkür etti.

Yerel yetkililer, tutuklular arasında bulunan Avustralyalı avukat Melinda Taylor'ı casuslukla suçlamıştı.

Melinda Taylor'ın, ziyaret sırasında kameralı bir kalemle çekim yapmaya çalıştığı ve Seyfülislam Kaddafi'ye, sağ kolu olan kişiden şifreli bir mesaj iletmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Taylor, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından, geçen Kasım ayında Zintan'daki militanlarca yakalanan Seyfülislam Kaddafi'nin savunmasını hazırlamakla görevlendirilmişti.

Militanlar Seyfülislam Kaddafi'yi Trablus'a göndermeyi reddetmiş, Trablus'taki yetkililer de Kaddafi'nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin talep ettiği gibi Lahey'de yargılanmasına sıcak bakmamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler