Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kütahya'daki yangın köy boşalttı

Kütahya'daki yangın köy boşalttı

Kütahya'daki yangın köy boşalttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2530 Beğen : 0

Yangının etkili olduğu Çayıroluk köyündeki vatandaşlar ve hayvanlar, Gümüşyeri ve Arifler köylerine sevk edildi.

Şahinköy Kelepir mevkisi, Tunçbilek Işık Sitesi ormanlık sahası, Gazelyakup köyü, Örenköy, Domaniç Çalköy ve Çayıroluk köyünde devam eden yangını, kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor.

Bu arada, orman yangını dolayısıyla boşaltılan Çayıroluk köyünde 14 ev tamamen yandı.

Öte yandan yangın nedeniyle Kütahya Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu.

Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alevlerin Çayıroluk köyünü tehdit emesi üzerine köyü boşalttıklarını söyledi.

Şahinköy Kelepir mevkisi, Tunçbilek Işık Sitesi ormanlık sahası, Gazelyakup köyü, Örenköy, Domaniç Çalköy ve Çayıroluk köyünde devam eden yangına, Balıkesir ve Nazilli'den gelen 2 helikopter, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz ile 6 su tankeri ve çok sayıda yangın söndürme personeliyle müdahale ediliyor.

Kastamonu'da da yangın

Bu arada Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, olay yerine gelerek Taşköprü Kaymakam Vekili ve Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ile Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün'den söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Bektaş, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin yangını kontrol altına alacak konuma geldiğini söyledi.

Yangında yaklaşık 40 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğunu ifade eden Bektaş, "Ormanlık alan genç ağaçların da olduğu bir alan. Hafta sonu olmasından dolayı piknikçilerden şüpheleniliyor. Piknikçilerden çok dikkatli olmalarını bekliyoruz. Orman bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışıyor. Yangını söndürme çalışmalarına iki helikopter de katıldı" dedi.

Her ihtimale karşı iki mahallenin boşaltıldığını vurgulayan Vali Bektaş, "İnşallah o mahallelere alevler uğramayacak. Yangın kontrol altına alınacak. Çevre illerden Samsun, Sinop, Karabük, Çankırı ve Zonguldak'tan itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çok sayıda jandarma ve orman muhafaza memuru da çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 40 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğu orman yangını kontrol altına alınmak üzere" diye konuştu.

Bu arada, Taşköprü Kaymakamlığı'nın talimatı üzerine can kaybını önlemek amacıyla jandarma ekipleri Bardakçılar ve Yazıcıoğlu mahallerinde yaşayanları tahliye etti.

İnebolu ilçesinde çıkan ve ekiplerin yoğun müdahalesiyle söndürülen orman yangınında ise 3 hektarlık alan zarar gördü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler