Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Kürtlerin devlet kurma hakları var'

'Kürtlerin devlet kurma hakları var'

'Kürtlerin devlet kurma hakları var'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2337 Beğen : 0

Habertürk Gazetesi'nden Kasım Cindemir'in haberine göre, 'Jerusalem Center for Public Affairs' tarafından hazırlanan rapor, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin’in dış politika danışmanlarından olan emekli istihbarat subayı Jacques Neriah tarafından kaleme alındı. Neriah’nin raporunda, Ortadoğu ’da yaşanan koşulların Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına zemin hazırladığı ifade edildi. Kürt çabalarının Irak ’tan sonra şimdi Suriye’ye odaklandığını belirten Neriah, İsrail ’in her ülkedeki Kürt meselesi konusunda dikkatli olması gerektiğini, tarihi adaletin, 22 Arap ülkesi bulunan Ortadoğu ’daki 35 milyon Kürt’ün en az bir devleti hak etmesini dikte ettiğini kaydetti.

' İSRAİL 'İN ÇIKARINA OLUR'
Neriah, Kuzey Irak ’taki bir Kürt devletinin İsrail ’in jeopolitik çıkarlarına yararlı olabileceğini savundu. Raporunda, Türkiye ’nin de Kuzey Irak ’taki bir Kürt devletine eskisi gibi tepkisel yaklaşmadığını, ancak Suriye’deki Kürtler konusunun bunu değiştirebileceğini belirten Jacques Neriah, Türkiye ’deki Kürt nüfusunun 37 milyon olduğunu ileri süren Türk demografi uzmanlarının bulunduğunu da raporuna ekledi. Neriah, Başbakan Erdoğan ’ın Kürt politikasında açılımlar yaptığını, ancak Kürt taleplerinden bıktığını da yazdı. ( Habertürk )



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler