Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Kur'an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan yapıldı'

'Kur'an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan yapıldı'

'Kur'an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan yapıldı'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2266 Beğen : 0


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılmasını öngören ve TBMM'de görüşülmesine devam edilen kanun teklifi ile FATİH Projesi'nin Kamu İhale Kanunu kapsamında bırakılmasını eleştirerek, “Bu işin özü, 20 milyar dolarlık hırsızlığı gizlemedir” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İzmir Metrosu Bornova-Evka-3 hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada, zorunlu eğitimin süresini 12 yıla çıkartan kanun teklifine değindi.

Teklifin “hem çocukların geleceğini hem de milletin geleceğini elinden almaya yönelik” olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Mecliste bir kanun teklifi görüşülüyor, '4 4 4'. Bu işin özü, 20 milyar dolarlık hırsızlığı gizlemedir. 2030 yılına kadar en az 20 milyar dolarlık hırsızlık kapatılmak isteniyor ve bu yapılırken kutsal kitabımız, Kur'an-ı Kerim buna alet ediliyor. 20 milyar dolarlık ihale, Kamu İhale Kanunu'nun içine konulmuyor, bu kanuna konuluyor. Bu hırsızlığın öğrencilerle ilgili kanunun içinde ne işi var? Buna karşı çıkınca, Recep Tayyip Erdoğan 'bunlar Kur'an-ı Kerim'e karşı' diyecek.

Hem çocukların geleceğinden hem milletin geleceğinden çal. Olur mu böyle şey? 20 milyar dolarlık ihaleler, nasıl oluyor da Kamu İhale Yasanı'nın dışına çıkarılıyor. Kime vereceksiniz bunları? Müşterileri belli. Cumhuriyet tarihinde ilk kez AKP'nin oylarıyla kutsal kitabımız, yolsuzluklara kalkan edilmiştir. Utanıyoruz bunu söylemekten, bu ahlaksızlıktır.

Kutsal kitabımız, hepimizin baş tacıdır, evlerimizin en güzel yerine asarız, annelerimiz oyalı kılıflarla süsler, elimize besmeleyle alırız. Sen tutuyorsun bunu 20 milyar dolarlık hırsızlığın kılıfı olarak sunuyorsun.”

Kılıçdaroğlu, CHP olarak din eğitimine karşı olmadıklarını da dile getirerek, “Din eğitimine karşı değiliz, inançlarımıza saygılıyız ama çocuklarımıza nasıl din eğitimi verilecek? Pedagoji uzmanlarımızla tabii ki veririz ama CHP, hiçbir zaman inançları yolsuzluklara kılıf etmedi, cebini doldurmak için değil, halka hizmet için mücadele etti” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HAKKINDAKİ YOLSUZLUK DAVASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının, halka en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Ankara Metrosu'nda 2002 yılında temeli atılan Kızılay-Çayyolu hattının, AK Parti'li belediye tarafından hala bitirilemediğini ve Uluştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınmak zorunda kalındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bitirilemeyen metro tünellerinin “korku tüneline döndüğünü” ileri sürerek, “Yıl 2012 oldu, ortada hiçbir şey yok. Oradaki tüneller korku tüneline dönmüş durumda. İçinden ağaç çıkıyor şimdi. Baktılar yapamıyorlar, o zaman Ulaştırma Bakanlığı 'yeter bundan sonrasını ben yapayım' dedi. İzmir anakent belediye başkanı, 'Ben yapacağım. Bana gölge etmeyin' diyor sadece” dedi.

Buna rağmen CHP'li belediyelerin çalışmadığının söylendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Aziz Kocaoğlu, İzmir için yaptıklarını anlattı ve bundan sonra anlatacakları da var. Tabii sitem etmemek de mümkün değil. Sana ne başkan, ne gerek var bu kadar yatırım yapmaya, yan gel yat, hiçbir şey olmaz sana. Sen misin çalışan, sen çalışırsan birisi de kalkar 397 yıl hapisle seni yargılar.

Ne söylerlerse söylesinler, ne yaparlarsa yapsınlar, Aziz Kocağlu, cam gibi temizdir ve saftır. Hiç kimse bir şey söyleyemez. Çetelerden söz ediliyor, hangi çete Allah aşkına? Bir çete de Sayın Aziz Kocaoğlu; merhaba sayın çete reisim. O kendisi için değil, İzmir için çalıştı, hayatını İzmir'e vakfetti. Hiçbir ortamda kendisi ile ilgili olumsuz bir şey çıkmadı.”

“HALK GÖRÜYOR BİLİYOR”
Kılıçdaroğlu, töreni izleyen bir grup vatandaşın sloganlarına “Recep Bey'e 'Kasımpaşa İmamı' demeyin. Bütün imamlara saygı duyacağız. İmamlara saygı duyacağız, öbür imamlarla karıştırmayın” karşılığını verdi.

İzmir'de yeni metro hattının açıldığını, sırada belediyenin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sayın Belediye Başkanı metroyu açıyor, 'kentsel dönüşüm yapacağım, Bakanlar Kurulu'ndan izin istedim gelmiyor' diyor. Niye gelmez, o izin gelecek. Ankara'da o izinlerin takipçisi olacağız. Aziz Başkan'ın önünü açacağız, İzmir'in önünü açacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve birçok belediyenin İzmir'de yıllardır okullarda ücretsiz süt dağıtımı yaptığını ve projenin hükümet tarafından da örnek alındığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Yeter ki halk için çalışın, cebiniz için çalışmayın. Aziz Başkan dedi ki: 2005'ten beri süt dağıtıyoruz. Dağıtın kardeşim. Sadece Aziz Başkan değil, pek çok belediye başkanımız süt dağıtıyor, okullarla ilgili her türlü yardımı yapıyor, bütün ihtiyaçları gideriyor. Sanıyor ki CHP'li belediye başkanları bir şey yapmıyor ama halk görüyor, biliyor. 'En büyük güvencemiz halktır' diyoruz.”

GÜNDE 170 BİN KİŞİ TAŞINIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da törende yaptığı konuşmada, metro ağını Evka-3'ten Üçkuyular'a kadar uzattıklarını, açılışı yapılan iki istasyon ve tünel için 90 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Fosil yakıt tüketimini en aza indirebilmek için raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydeden Kocaoğlu, “Tamamını haziran ayında işletime alacağımız yeni vagonlarımızın maliyeti 95 milyon lira. Açılışını yaptığımız metro istasyonları ve işletmeye aldığımız çekerlerin toplam maliyeti de 200 milyon lirayı aştı. Halen yapım çalışmaları devam eden Üçyol ve Fahrettin Altay metro hattı için bugüne kadar 285 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık” dedi.

Kocaoğlu, 2001 yılında hizmete giren İzmir metrosunun, açıldığında günlük ortalama 75 bin olan yolcu sayısının bugün 170 bine yükseldiğini kaydeden Kocaoğlu, Üçkuyular hattının açılmasından sonra yıl sonu hedeflerinin, sadece metro ile günde en az 300 bin yolcu taşıyabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir Metrosu'nda kullanılan yeni tren setlerinin imalatçısı Çinli firma CSR'nin Genel Müdürü Zii Zonyang, İzmir gibi bir kent için tren ürettikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Törende konuşmaların ardından İzmir Metrosu Evka-3 İstasyonu Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açıldı. Kılıçdaroğlu, açılışın ardından metro ile Ege Üniversitesi istasyonuna kadar seyahat etti ve istasyonda öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler