Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Komisyonda 'Pinokyo' tartışması!

Komisyonda 'Pinokyo' tartışması!

Komisyonda 'Pinokyo' tartışması!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2312 Beğen : 0

Teklifin 5. maddesi üzerinde söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, sözlerine ”Sayın Bakan’ın nerede olduğu anlaşıldı. Yeni sitkom başlamış, kanal kanal geziyor. Sayın Bakanım dikkat etsin, adı Pinokyo’ya çıkmasın. Sayın Bakan’ın asıl görevi kanal kanal dolaşıp kamuoyunu yanıltmak değil” dedi.

AK Parti’li milletvekilleri Öner’in bu sözlerine tepki gösterdi.

Öner de ”Hiç kimseden korkmadan, çekinmeden gerçekleri söylemek üzere buradayım” diye konuştu.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı da Öner’den özür dilemesini isteyerek, ”Kanaatlerinizi çok daha nazik şekilde ifade edebilirsiniz” dedi.

Öner ”Sayın Bakan kamuoyunu yanıltan sözlerini geri almazsa ben de sözlerimi geri almam. Sonuçlarına da katlanırım” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ”Hakaretinizi geri alın. Geri alazsanız komisyonun çalışma usulü ile ilgili ciddi sıkıntı yaşanır” dedi.

AK Parti’li milletvekillerinin ”Pinokyo tanımlamasını kullanamazsınız” sözlerine Öner, ”Hiç kimse bana bu sözü geri aldıramaz” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ”Ben hayatımda bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Yanlış bilgi de vermedim. Eğer benim yanlış bilgi verdiğime dair bir şey söyleyebilecekse onu söylesin. Bunun dışında bu komisyonun sağlıklı ve etkin
çalışabilmesi için özür dilemesini beklemiyorum. Böyle birisinin özür dilemesi de zaten benim için makbul bir şey değildir. Onu kendi terbiyesizliğine mahkum ediyorum” dedi.

Öner’in ”Benim sicilimde ’intihalci’ yazmıyor” sözlerine Bakan Dinçer ”Konuşma terbiyesiz” karşılığını verdi.

Öner ”Bana kimse terbiyesiz diyemez” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ”Bırakın bir bakanı bir insana bu laf söylenmez” diye konuştu.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı, tartışmalar sırasında basın mensuplarını ve üyeleri cep telefonuyla görüntü almaması için uyardı.

Avcı, ”Biraz önce salon ile ilgili eleştiriler vardı ama görüyorum ki sorun salonun kapasitesinde değil bizde, hepimizde. Bu üslupla hangi salona geçsek aynı neticeleri alacağız. Önce farklı bir salonda daha düzenli çalışabilecek bir heyet olduğumuzu kendi kendimize kanıtlayalım, salon çözümünü ayrıca üretelim” diye konuştu.

Bu arada, basın mensuplarıyla Nabi Avcı’nın danışmanı olduğunu söyleyen bir kişi arasında tartışma çıktı. CHP’li milletvekilleri, danışmanların salonda bulunmaması gerektiğini belirterek, Avcı’dan danışmanını dışarı göndermesini istedi.

Bunun üzerine Avcı bu kişiye dışarı çıkmasını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NIN SÖZLERİ SALONDA TANSİYONU YÜKSELTTİ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’de, “Ben hayatımda hiç bugüne kadar yalan söylemedim. Yanlış bilgi de vermedim. Özür dilemesini beklemiyorum, böyle birisinin özrü de benim için makbul değildir, onu kendi terbiyesizliğine mahkum ettim” demesi salonda tansiyonu yükseltti.

Vekillerin ayağa kalkmasıyla kısa bir gerginlik yaşandı. AK Partili vekiller, “Bravo” diyerek Milli Eğitim Bakanı’nı alkışladı.

'TERBİYESİZ' TARTIŞMASI

Öner'in “Benim sicilimde 'intihalci' yazmıyor” sözlerine Bakan Dinçer “Konuşma terbiyesiz” karşılığını verdi.

Öner de, Milli Eğitim Bakanı’nın sözlerine, “Sensin terbiyesiz, ben yalan söylemedim. Kimse bana terbiyesiz diyemez. Orada oturuyor terbiyesiz” diyerek bağırdı.

“Terbiyesiz” tartışmasının büyümesi üzerine salonda bir anda tansiyon yükseldi. Vekiller ayağa kalktı. CHP’li vekiller, “Bakana yakışmaz. Bakan çocuk mu azarlıyor” diyerek tepki gösterdi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür “Bırakın bir bakanı bir insana bu laf söylenmez” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını bitirmek için söz alan Öner, “Kimseye hakaret etmedim, hiçbir hakarete tahammül etmem” dedi.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı, tartışmalar sırasında basın mensuplarını ve üyeleri cep telefonuyla görüntü almaması için uyardı.

Avcı, “Biraz önce salon ile ilgili eleştiriler vardı ama görüyorum ki sorun salonun kapasitesinde değil bizde, hepimizde. Bu üslupla hangi salona geçsek aynı neticeleri alacağız. Önce farklı bir salonda daha düzenli çalışabilecek bir heyet olduğumuzu kendi kendimize kanıtlayalım, salon çözümünü ayrıca üretelim” diye konuştu.

Bu arada, basın mensuplarıyla Nabi Avcı'nın danışmanı olduğunu söyleyen bir kişi arasında tartışma çıktı. CHP'li milletvekilleri, danışmanların salonda bulunmaması gerektiğini belirterek, Avcı'dan danışmanını dışarı göndermesini istedi.

Bunun üzerine Avcı bu kişiye dışarı çıkmasını söyledi.

BİR DE YER KRİZİ

Meclis Milli Eğitim Komisyonu 4+4+4 teklifi mesaisine başladı. Komisyonda çok sayıda milletvekilinin ayakta kalması tartışma konusu oldu.

Meclis Milli Eğitim Komisyonu 4+4+4 teklifi mesaisine başladı. Komisyonda çok sayıda milletvekilinin ayakta kalması tartışma konusu oldu.

Meclis Milli Eğitim Komisyonu, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı başkanlığında saat 14.15'te toplandı.

Komisyona ilginin çok olması nedeniyle çok sayıda milletvekili ayakta kaldı. Komisyona Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'de katıldı.

VEKİLLER AYAKTA KALDI

Komisyonda çok sayıda milletvekilinin ayakta kalması tartışma konusu oldu. CHP'li vekiller, "Meclis'te bir sürü büyük salon var" diyerek tepki gösterdi. Bazı milletvekilleri daha büyük salonda toplantı yapılmasını istedi.

Bazı milletvekilleri "Lüften bizim de oturmamızı temin edin" diyerek tepki gösterdi. Kimi milletvekilleri ise "Ayıp bir şey bu", "Gözünüz görmüyor mu", "Meclis'in bahçesinde yapalım, Genel Kurul'da yapalım" dedi. CHP'li Nur Serter, ise "Baskı yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

YER TARTIŞMASI ÇIKTI, TOPLANTI BAŞLAYAMADI

Yer tartışması nedeniyle toplantıya geçilememesi de gerginliğe neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Zamanın gecikmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz, bu arkadaşlarımız konuşmak istiyor, bu arkadaşlar nasıl konuşacak. 20 dakikadır bunu tartışıyoruz. Siz diyorsunuz ki burada kürsü yok diyorsunuz. Böyle daha çok zaman harcıyoruz. Ayakta olan nasıl konuşacak? Çocuk değiliz. Sayın Başkan siz dünkü uygulamanızı, tutumunuzu devam ettirdiğiniz sürece asla öyle kürsüye gelme olmayacak" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, “80 kişi söz alınca nasıl olacak? 80 kişi 10'ar dakikadan 800 dakika konuşmayla nasıl olacak? Bizim niyetimiz komisyonu çalıştırmak” dedi.

Ak Parti grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Burası komisyon odası" deyince İnce, "Burada kürsü olmaması değiştirmez. Kürsüden kurtardık demek niyet okumaktır" diye konuştu.

Yer tartışmaların ardından Başkan Nabi Avcı toplantıyı açtı.

Komisyon toplantısına 60'a yakın CHP'li milletvekili ile çok sayıda AK Partili milletvekili katılıyor.

5. madde üzerinde salonda bulunan CHP'li milletvekillerini tamamı söz istedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMATININ ARDINDAN BÜTÜN VEKİLLER MECLİS'E GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatının ardından CHP'de 4+4+4 alarmı verildi.

CHP Genel Başkanı tarafından dün milletvekillerine 4+4+4 teklifinin görüşüldüğü Meclis Milli Eğitim Komisyonu'na katılım konusunda çekilen mesajın ardından yaklaşık 100 kadar CHP'li milletvekili Meclis'e geldi. Yaklaşık 50 milletvekili saat 14.00'te başlayan komisyon çalışmaları için toplantı salonunda yerini aldı. CHP'li vekiller dönüşümlü olarak toplantıya katılarak konuşuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler