Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kız İmam Hatipliler Erkekleri İstemiyor

Kız İmam Hatipliler Erkekleri İstemiyor

Kız İmam Hatipliler Erkekleri İstemiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3355 Beğen : 0

Kız öğrenciler, pansiyondaki erkek öğrencilerin tacizine maruz kaldıklarını öne sürerek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil bir çok yetkiliye, erkek pansiyonun okul dışına çıkarılması için mektup yazacaklarını söyledi.

Midyat’ın Seyitler Mahallesi’nde 1989’da eğitime açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki, 12 derslik yetersiz kaldı. Bunun üzerine okul TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli yeni binaya taşıdı. Eski bina, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmaya başlandı. Ancak, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bir bölümü, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 114 erkek öğrenci için pansiyon haline getirilmesi, eğitim gören kız öğrencilerin tepkisine yol açtı. İmam Hatip Lisesi’nin kız öğrencileri, pansiyonda kalan erkek öğrencilerin kendilerine, tacize varan rahatsızlıklar verdiklerini iddia ederek, bu pansiyonun okul dışına çıkarılmasını istedi.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Sait Sağlam, Kız İmam Hatip Lisesi’nin açılmasına sevindiklerini ancak, okul binasının içinde erkek pansiyonu olduğunu öğrenince şaşırdıklarını söyledi. Erkek öğrenci pansiyonunun, kız lisesi binasının içinde yer almasının büyük sorun oluşturacağını belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Veliler de, öğrencilerimiz de bu durumdan çok rahatsız. Okul Kız İmam Hatip Lisesi ama erkeklerin de bu binada kalmasına anlam veremedik. Erkek pansiyonunun bir an önce başka bir yere taşınmasını istiyoruz, yetkililerden temennimiz budur."

Eğitim Bir-Sen Midyat İlçe Başkanı Abdulkadir Altay, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde erkek öğrenci pansiyonunun bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Altay, şöyle konuştu:

"Kız meslek liseleri ya da kız okullarının açılmasındaki esas amaç; karma eğitim istemeyen ailelerin alternatifi olan okullar olmalıdır. Bölgemizde kız çocuklarını okutma oranının az olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu durumun acilen sonlandırılması gerekmektedir. Aksi halde kız çocukları eğitime katmamızdaki oran düşecektir. Bununla ilgili yetkililerin önlemleri acil olarak almaları gerekir. İmam Hatip Lisesi’ndeki kız öğrenciler, erkek öğrencilerin arkadaşlık tekliflerine maruz kaldıklarını, bu durumdan rahatsız olduklarını aktardı. Hatta bu sorunlar nedeniyle bazı öğrenciler okulu bırakmayı düşündüğünü bize söylemişlerdi. Biz de okulu bırakmalarının doğru olmadığını ancak hak arayışı konusunda velilerin de bu işin içinde yer alması gerektiğini söylemiştik."

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A MEKTUP

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Zeynep Sarez Avşin, okullarının bir bölümünde erkek öğrencilerin yatılı kalmasından duydukları rahatsızlıkları içeren mektupları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve diğer yetkililere göndereceğini söyledi. Eğitim gördükleri İmam Hatip Lisesi içerisinde erkeklerin kaldığı pansiyonun olmasını kabul etmediklerini belirten Avşin, "Yatılı erkek öğrenciler sınıflarımızda etüt yapıyor. Etüt yaptıkları zaman sıra ve masalarımıza ağza alınmayacak kadar kötü sözler yazıyorlar. Bu da bizi rahatsız ediyor. Erkek öğrenciler için ayrı bir binada pansiyon yapılırsa seviniriz" dedi. Öğrencilerden İpek Çiçek de, okula giriş- çıkışlarda erkek öğrencilerle sürekli karşılaşmaktan rahatsız olduklarını söyledi.

Kızlarla aynı okulda okumak için İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptırdığını anlatan öğrencilerden Zeynep Omay ise, "Rahat olamıyoruz. Öğle aralarında burası bir erkek okuluna dönüşüyor resmen" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler