Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ‘Kim Alevi’ sorusuna ceza

‘Kim Alevi’ sorusuna ceza

‘Kim Alevi’ sorusuna ceza
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2124 Beğen : 0

Kesintisiz 8 yıllık eğitimin 4+4+4 modelinde 12 yılda kademelendiren yasa uyarınca “inanca göre” seçmeli din dersi getirmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğrencilerine “Kim Alevi, el kaldırsın” diye soran öğretmene, “devlet memurları için öngörülen en ağır disiplin cezalarından” birini verdiği ortaya çıktı.

CHP Amasya Milletvekili Rasim Topal, Ocak 2012’de, Bakan Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Amasya’da 2007’de 4 Alevi öğrencinin Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi’nden dini baskılar sonucu ayrılması olayından sonra Suluova İlçesi Anadolu Öğretmen Lisesi Okulu’nda ehlibeyt konusu din dersi sırasında öğretmen Abdullah Koca tarafından ‘Kim Alevi, el kaldırsın’ diye soru sorulduğunu” kaydetti.

Topal ardından konuyla ilgili ne işlem yapıldığını sordu. Topal’ ayrıca Alevi öğrencilere artan bu mesnetsiz baskılar için herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz?” diye de sordu.

Dinçer, Topal’ın sorusuna Amasya Valiliği’nin bilgi notuyla yanıt verdi. Baskı altındaki Alevi öğrenciler için önlem alınıp alınmayacağı yönündeki soru yanıtlanmezken, cevapta şunlar kaydedildi:

Görev yeri de değiştirildi

“Suluova ilçesi Anadolu Lisesi Öğretmeni Abdullah Koca hakkındaki iddialarla ilgili olarak inceleme yapılmak üzere 18.01.2012 tarihinde il eğitim denetmenlerinin görevlendirildiği ve 26.01.2012 tarihli valilik oluru ile başlatılan soruşturmanın il eğitim denetmenlerince tamamlandığı; adı geçen öğretmen hakkında disiplin yönünden 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, idari yönünden ise 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 8-C maddesi uyarınca il içinde görev yerinin değiştirilmesi teklifinin getirildiği belirtilmektedir.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler